Cresterea copilului

#pastile #intoxicatie #alimentatie #copil #intoxicatie copii # prevenire intoxicatie

5 ponturi pentru a preveni intoxicatia la copii

Copiii sunt extrem de curiosi, insa, uneori, curiozitatea ii poate pune in pericol. Potrivit Purdue University, mare parte dintre copiii cu varste de sub 5 ani sufera de intoxicatii cauzate de substante comune de uz caznic, medicamente sau produse de ingrijire personala. Reprezentantii Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor ofera cateva masuri de precautie pe care le poti lua pentru a tine copilul la distanta de substantele periculoase.


1. Ascunde produsele care contin substante periculoase

Pentru a preveni intoxicatia copiilor cu diferite substante nu inseamna ca trebuie sa renunti la produsele de curatenie sau la medicamente. Tot ce trebuie sa faci este sa le depozitezi intr-un loc unde copilul sa nu poata ajunge. Astfel, pastreaza medicamentele intr-un dulap incuiat, iar detergentul, sapunul, parfumul sau oricare alte produse care contin substante ce ii pot afecta sanatatea copilului asaza-le pe un raft la care copilul sa nu aiba acces.


2. Pastreaza produsele in ambalajele originale

Nu folosi niciodata o sticla de apa pentru a pastra solutia de spalat geamuri. Este important ca princhindelul tau sa stie sa faca diferenta dintre produsele alimentare si cele de uz casnic. Asadar, nu inlocui niciodata recipientele de la produsele periculoase cu altele.


3. Fii informat

Pentru a putea sa actionezi cat mai repede in cazul in care copilul tau are probleme, este important sa stii ce pasi trebuie sa urmezi intr-o asemenea situatie. Cauta cat mai multe informatii despre intoxicatiile la copii si intreaba medicul specialist cum ii poti acorda primul ajutor.


4. Citeste etichetele

Medicamentele pot reprezenta una dintre cauzele intoxicatiei in randul copiilor. Nu doar numarul mare de pastile pe care copiii ar putea sa le ia reprezinta o problema, ci uneori intoxicatia apare din cauza unor substantele pe care aceste produse le contin. Asadar, citeste cu atentie etichetele si evita produsele care contin substante toxice, care ii pot dauna sanatatii copilului.


5. Renunta la substantele nefolositoare

Daca prin locuinta exista produse de curatenie, medicamente sau produse de ingrijire pe care nu le folosesti nu are sens sa le pastrezi. Pe de-o parte, riscul ca cel mic sa aiba de suferit din pricina lor este mai mare si in plus ocupa si spatiul degeaba.

Sursa foto: everydayfamily.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului