Cresterea copilului

#familie #mame #rabdare #activitati casnice #rezolutii

5 rezolutii ale mamicilor pentru 2013

Rezolutiile pentru anul 2013 ar trebui sa vizeze si viata de familie, nu doar cariera, spun specialistii. Ca mamica, la fiecare inceput de an ar trebui sa iti propui sa fii mai buna, mai intelegatoare si mai apropiata de copilul tau. Iata cateva obiective pe care ti le poti stabili la inceput de 2013, daca iti doresti sa fii o mama model.

1 Petrece mai mult timp cu familia

Chiar daca ai un job important si petreci multe ore la birou, intotdeauna trebuie sa gasesti putin timp liber pentru a-l petrece alaturi de familia ta. Evita sa lucrezi de acasa, sa vorbesti mereu la telefon chestiuni legate de serviciu sau sa stai prea mult timp in fata laptopului si petrece-ti orele libere cu persoanele dragi tie. Astfel, vei reusi sa consolidezi relatia cu copilul tau si sa ii acorzi mai multa atentie sotului.

2 Fii mai rabdatoare

Stresul si grijile zilnice te pot face sa-ti pierzi rapid rabdarea si sa te enervezi din orice. O astfel de atitudine nu poate fi constructiva. Invata sa fii mai rabdatoare si vei avea o atmosfera plina de armonie in casa.

3 Fii un exemplu mai bun pentru copilul tau

Ca parinte, exerciti o influenta covarsitoare asupra copilului si, de regula, obiceiurile tale proaste sunt primele pe care juniorul si le insuseste. In 2013, propune-ti sa fii un exemplu mai bun pentru copilul tau: mananca sanatos, fa miscare, nu-l lasa sa-ti observe viciile, vorbeste corect, evita injuraturile si adopta o atitudine pozitiva.

4 Implica-ti copilul in activitati casnice

Activitatile casnice simple, cum ar fi sortarea hainelor pentru spalat, il ajuta pe copil sa devina mai responsabil. Gatitul impreuna cu copilul il ajuta sa se distreze si sa fie mandru de ceea ce realizeaza, astfel ca anul acesta este bine sa tii cont si de o astfel de rezolutie.

5 Invata sa asculti

Pentru ca juniorul tau sa fie ascultator, este bine sa il asculti si tu pe el. Nu-i taia elanul cand incepe sa iti povesteasca ce a facut la gradinita sau la scoala si asculta-l cu atentie cand vorbeste despre colegi. Cu cat esti mai atenta la detalii, cu atat iti vei putea ajuta mai usor copilul sa treaca peste o eventuala problema.

Sursa foto: ivillage.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului