Cresterea copilului

# parenting neconditionat #alfie kohn #educatie copii #cresterea copiilor

5 sfaturi de parenting de la Alfie Kohn

Alfie Kohn, autorul uneia dintre cele mai populare carti de parenting - Parenting neconditionat -, este considerat un guru in ale meseriei de parinte, mai ales ca s-a "specializat" exercitandu-si rolul de tata. Iata 5 sfaturi vizavi de cresterea copiilor: 

1. Odata cu cele 1001 de probleme intalnite in viata de familie, alegerea noastra trebuie luata intre a controla si a invata, intre a crea o atmosfera de neincredere si una de incredere, intre a oferi un exemplu de putere si a ajuta copiii sa invete responsabil, intre o rezolvare rapida si una orientata catre efecte pe termen lung. 

2. Ceea ce simtim pentru copiii nostri nu este la fel de important precum felul in care ei percep ceea ce simtim pentru ei si ceea ce simt ei din felul nostru de a-i trata. 

3. Cu cat ne dorim mai mult ca micutii nostri sa fie: 1. mereu incantati sa invete lucruri noi, numere si idei; 2. sa se multumeasca cu ce este usor si simplu si 3. sa devina ganditori sofisticati, cu atat ar trebui sa facem totul pentru a-i ajuta sa uite de notele de la scoala.

4. Independenta este folositoare, insa compasiunea, grija si comportamentul se ofilesc intr-o cultura unde fiecare persoana este responsabila doar pentru el insusi.  

5. Parintii neconditionati vor sa stie cum sa faca altceva in afara de a ameninta si a pedepsi. Ei nu vad relatia cu copiii ca o competitie, astfel incat scopul lor este de a evita batalii, nu de a le castiga. 

Foto: Montessoriinternational.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului