Cresterea copilului

#copii #alimente copii # alimente copii plaja #gustari plaja copii

6 gustari sanatoase pentru copii la plaja

Cand mergi cu copilul la plaja, trebuie sa ai in vedere faptul ca acesta nu poate consuma orice fel de alimente. Laptele nu mai este o optiune atunci cand afara sunt peste 30 de grade Celsius, sanvisurile se pot altera, iar piureurile de legume se pot acri. Iata cateva idei de gustari si alimente pe care le poate savura copilul atunci cand sta la soare!

1. Fructe (banane, caise, piersici, citrice)

Fructele sunt o gustare racoroasa si hidratanta la plaja. Insa nu orice fel de fruct poate fi consumat atunci cand stai la soare. Trebuie sa iei in considerare rezistenta lor la temperaturile de vara.

Opteaza pentru fructe care rezista caldurii - banane, fructe exotice, dar si pentru caise, mere, piersici, atat timp cat te asiguri ca nu sunt foarte coapte sau moi.

Se pare ca citricele sunt cele mai recomandate furcte pentru gustarile de pe plaja. Rezista temperaturilor crescute si sunt hidratante si nutritive.

2. Fructe uscate (stafide, caise, smochine, afine etc.)

Daca fructele proaspete nu sunt pe placul micutului tau la plaja, poti incerca cu varianta uscata a lor.

Un mix din stafide, caise, smochine si alte tipuri de fructe uscate nu asigura hidratarea, dar cu siguranta aduc un aport nutritiv important organismului. Nu doar ca hranesc copilul, dar ii ofera energie si sunt si satioase.

3. Legume (morcovi)

Legumele nu au fost niciodata alimentele preferate ale copiilor. Multi dintre ei abia le mananca gatite, daramite proaspete.

Insa daca ai norocul ca printre preferintele alimentare ale copilului sa se numere legumele, atunci poti profita din plin si le poti adauga printre gustarile de plaja.

Morcovul este cam singura leguma care poate fi savurata individual pe plaja, insa poti incerca sa ii dai sa rontaie si ardei gras sau, de ce nu, o rosie proaspata.

4. Crackers (biscuiti sarati, sticks-uri, covrigei)

Nu sunt printre cele mai sanatoase alimente, dar sunt utile atunci cand micutului i se face foame cand stati la soare.

Se pastreaza cel mai bine in conditii crescute de temperatura si nu sunt usor perisabile, ceea ce le face candidate ideala pentru a fi gustate pe plaja.

5. Nuci, alune, migdale

Fructele cu coaja lemnoasa sunt unele dintre cele mai hranitoare si sanatoase gustari pentru cei mici si sunt rezistente la temperaturi crescute. Sunt recomandate de luat in gentuta pentru plaja si de consumat in timpul zilei.

Au avantajul de a tine de foame si de a oferi micutilor energia necesara pentru a se distra si balaci pe cinste in apa.

6. Popcorn

Si popcornul este o idee recomandata pentru gustarea de pe plaja a micutilor. Asigura-te insa ca nu este foarte sarat si ca nu are arome, care nu sunt altceva decat niste conservanti alimentari nocivi pentru sanatate.

Atunci cand alegi gustarile pentru copil la plaja, trebuie sa ai intotdeauna in vedere ca acestea sa nu fie usor perisabile si sa reziste temperaturilor crescute.

Daca micutul tau are nevoie de lapte sau de lactate, de care nu se poate lipsi o zi sau cateva ore, este recomandat sa iti iei o geanta termorezistenta pentru biberoane sau alimente, care sa pastreze alimentele la temperatura necesara pentru a fi servite.

Foto:kitchencorners.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului