Cresterea copilului

#activitati copii #activitati de vara #jocuri copii

6 jocuri in apa pentru copii

Simpla balaceala in apa este suficienta pentru a starni zambetele si buna dispozitie a copiilor. Insa atunci cand este combinata si cu cateva jocuri sau activitati speciale care se practica in apa, hohotele de ras si veselia se dubleaza. Invata copilul sase jocuri care se pot practica in apa si care te ajuta sa tii copilul ocupat si binedispus in acelasi timp!

1 Concurs de inot

Inotul este un sport cu care copilul se poate distra maxim in apa. Daca a invatat deja sa inoate, iar la piscina sau la mare mai sunt si alti copii care sunt inotatori, propune-le sa organizati un mic concurs de inot, cu premii delicioase... in bomboane sau inghetata.

Si chiar daca nu stie inca sa inoate, exista intotdeauna colacul, gata sa il tina pe micutul tau la suprafata apei si sa il plimbe pe oriunde doreste in apa. In cazul in care organizati un concurs de inot in colace, atunci asigura-te ca toti participantii au aceste accesorii de apa la start.

2 Cursa cu saltele

Fie ca e vorba de saltelute clasice, fie ca aveti barcute gonflabile, organizati o cursa in care micutii sa se intreaca stand intinsi pe saltele si dand din manute.

Stabiliti o distanta de concurs si culoare de start pentru fiecare participant. Daca vrei ca joaca sa fie si mai interesanta, iar micutii sa fie dornici sa castige, puneti in joc si cateva premii pentru primele trei locuri.

3 Volei

Jocurile cu mingea sunt cele mai iubite de catre cei mici, fie ca sunt jucate in apa sau pe uscat. Insa atunci cand este implicata si balaceala, distractia este la maximum. In plus, voleiul in apa solicita si mai mult copiii din punct de vedere fizic si ii ajuta sa se mentina in forma maxima.

Organizati fie o competitie sportiva de volei, in piscina, fie pozitionati-va mai multi in cerc si serviti mingea de la unul la altul, aleatoriu, de dragul distractiei, fara o miza.

4 Cursa cu copii in carca parintilor

Iata o idee nastrusnica in care parintii se pot implica in joaca in apa a copiilor. Aduna mai multi copii cu parinti laolalta si organizati o cursa, pe o lungime de bazin, in care fiecare parinte si tine copilul in carca si incearca sa ajunga primul in celelalt capat al piscinei.

Ce amuzant este atunci cand unii parinti se impiedica si aterizeaza la fundul piscinei, impreuna cu copilul din carca, spre deliciul celorlalti copii.

5 Scufundari

Daca sunteti in vacanta peste hotare, unde se pot face cursuri speciale de scufundari, nu ezita sa il duci pe copilul tau sa se bucure de aceasta experienta unica. Cu siguranta, micutul tau nu se va putea desprinde de acel centru, iar snorkelling-ul va deveni una dintre activitatile lui preferate.

In cazul in care nu aveti la dispozitie tot echipamentul pentru scufundari si nici locatie special amenajata pentru asa ceva, micutul tau se poate binedispune si intr-o piscina simpla sau in mare cu o pereche de ochelari si talpi de inot.

Se poate distra copios cercetand fundul marii sau piscinei, ca un adevarat scafandru, chiar daca nu sunt animalute sau nu exista vreo vegetatie speciala pe care sa o admire, cum este in spatiile special amenajate in diferite tari.

6 Magarus

Magarusul este un alt joc distractiv care aduna laolalta mai multi copii si o minge. Unul din participanti este selectat sau ales prin tragere la sorti sa fie magarus si are sarcina de a intercepta mingea, atunci cand este aruncata de la un copil la altul.

Foto: kidspot.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare