Cresterea copilului

#iesiri in parc #masuri siguranta #siguranta copil #sfaturi parinti # loc de joaca

6 masuri obligatorii pentru siguranta copilului la locul de joaca

Locurile de joaca din parcuri sau din apropierea casei se pot transforma rapid dintr-o activitate distractiva intr-un cosmar, atat pentru parinti, cat si pentru copii. Iata cateva pericole care ii pandesc pe cei mici in spatiile de joaca si principalele masuri de siguranta pe care trebuie sa le ai in vedere pentru a evita accidentele nedorite!

1. Imbraca-l adecvat pentru joaca

Asigura-te ca imbracamintea copilului nu va sta in calea distractiei din parc ca nu se transforma intr-un pericol la adresa sigurantei lui! Copilul trebuie imbracat cat mai lejer: hainute largi, astfel incat sa se miste in voie, pantofi fara sireturi (pentru a nu se impiedica), caciula cu prindere fixa (ca sa nu-i alunece pe ochi) si obiecte vestimentare fara curele, bretele si alte accesorii in care s-ar putea sufoca sau agata.

2. Verifica nisipul in care se joaca

Nisipul din spatiile de joaca este o atractie garantata pentru prichindel, care abia asteapta sa scormoneasca in el si sa-l foloseasca pentru a modela castele, piste pentru masini si alte figurine. Inainte de lasa copilul sa se tranteasca in mormanul de nisip, verifica-l cu atentie, pentru a nu ascunde seringi folosite, mucuri de tigara si obiecte ascutite in care s-ar putea rani.

3. Asigura-te ca este echipat

Daca iesirea pe terenul de joaca include si o plimbare cu bicicleta, rolele sau trotineta, asigura-te ca este echipat cu casca, genunchiere si cotiere atunci cand o foloseste.

4. Verifica echipamentele din parc

Inainte de a aseza copilul in leagan, de a-l incuraja sa se urce pe tobogan sau pe alte echipamente cu care sunt dotate terenurile de joaca, asigura-te ca nu sunt uzate, ca rezista greutatii micutului si ca sunt adecvate varstei lui.

5. Dezinfecteaza mainile copilului

Exista posibilitatea ca micutului tau sa i se faca foame in parc. Este recomandat sa ai mereu la tine un gel sau servetele dezinfectante pentru a-i curata corect manutele inainte de a atinge alimentele.

6. Supravegheaza-l permanent

Nu te relaxa cu gandul ca odata ajunsa cu copilul in parculet, il poti lasa in voie sa se distreze si sa se joace cu alti copii. Supravegherea permanenta a copilului este cel mai sigur mod de prevenire a accidentelor nedorite din parc: loviri, leziuni, rataciri, rapiri etc. Stai cu ochii pe el si invata-l cum sa se joace corect si in siguranta in astfel de spatii.

Sursa foto: dagens.dk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare