Cresterea copilului

#raceala #gripa #remedii naturale # remedii raceala #raceala copii #gripa copii

6 remedii naturale contra racelii si gripei la copii

Iarna si-a intrat in drepturi si odata cu ea si epidemiile de raceala si gripa . Primele victime sunt copiii. Lasa deoparte medicamentele si apeleaza la cele mai simple si la indemana remedii naturale pentru ameliorarea simptomelor de nas infundat , tuse, febra sau dureri in gat. Mierea, baia de aburi, umidificatorul, solutia salina, ridicarea capului sau hidratarea intensa pot deveni cel mai sigur mod de a ameliora simptomele acestor afectiuni!

1 Aburii

Baia de aburi este unul dintre cele mai eficiente decongestionante nazale, are un rol important in calmarea tusei si in hidratarea si emolierea gatului copilului.

Tot ce trebuie sa faci este sa dai drumul la apa fierbinte de la dus sau cada, sa inchizi usa si sa lasi sa se faca aburi. Dupa aceea, intra cu micutul in baie si tine-l acolo timp de cateva minute. Adu dupa tine si ceva jucarii, sa nu se plictiseasca. Nu exagera cu timpul petrecut in aburi. Daca micutul devine iritat sau se plange ca nu poate respira ori se sufoca, scoate-l repede.

2 Umidificatorul

Exact ca baia cu aburi, umidificatorul are rolul de a asigura un nivel constant de umiditate a aerului in camera in care sta copilul si de a-l ajuta sa respire mai usor, sa doarma mai bine si sa ii calmeze tusea.

Tine umidificatorul pornit peste noapte si aeriseste intotdeauna dimineata. Altfel, risti sa apara mucegaiul si sa predispui copilul la imbolnavire.

3 Hidratarea

Atunci cand micutul tau are febra, tuseste si il doare in gat, probabil ca lichidele sunt ultimul lucru la care se gandeste. Dar trebuie sa il convingi sa consume cat mai multe ceaiuri, supe, sucuri de fructe diluate sau apa.

Deshidratarea nu numai ca agraveaza simptomele racelii si gripei, dar duce si la aparitia coplicatiilor.

4 Mierea

Mierea este unul dintre cele mai eficiente pentru calmarea tusei si a gatului iritat. Ea are rol emolient si calmant si grabeste vindecarea.

Nu da niciodata miere copilului mai mic de 1 an, din cauza riscului de botulism ( toxiinfectie alimentara ). La copilul intre 2 si 5 ani poti administra o jumatate de lingurita, intre 6 si 11 ani o lingurita, iar pentru copii mai mari de 12 ani poti mari cantitatea la 2 lingurite.

5 Solutia salina

Nasul infundat este unul dintre cele mai incomode simptome cu care se confrunta un copil in timpul racelii si gripei. Nu il lasa sa respire cum trebuie, agraveaza tusea si durerile in gat si il face sa se simta foarte rau.

Renunta la produse farmacologice, de tipul spray-urilor sau picaturilor nazale cu substante medicamentoase. Unele dintre ele pot da chiar dependenta.

Solutia salina, facuta in casa, din apa calduta si sare, este una dintre cele mai eficiente metode de desfundare a nasucului. Pune cu ajutorul unei pipete 1-2 picaturi in fiecare nara si apoi incurajeaza micutul sa sufle nasul sau extrage mucusul cu ajutorul aspiratorului nazal.

Tot pentru desfundarea nasului, ai putea lua in considerare masajul cu ulei de eucalipt sau mentol pe piept. Vaporii acestora ajuta la eliberarea cailor nazale.

6 Ridicarea capului

Ridicarea usoara a capului cand copilul sta in pozitie orizontala se poate dovedi o metoda utila de eliberare a cailor respiratorii. In pozitie perfect culcata, nasul se infunda mai usor provoaca un disconfort crescut copilului.

Punerea unei pernute mai inalte sau ridicarea saltelei patutului (in cazul bebelusilor) il poate ajuta sa respire mai usor si sa doarma mai bine pe timpul noptii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului