Cresterea copilului

#mama copil #mama #secrete #mama implinita

6 secrete pentru a fi o mamica implinita si fericita

Bucuria de a avea un copil nu poate fi exprimata in cuvinte de mamici. Insa exista momente, chiar si in viata unei mamici, care ii pun la incercare rabdarea si ii pot rapi bucuria de a fi parinte. Iata cateva secrete care te ajuta sa devii cea mai fericita si implinita mamica din lume, zilnic!

 

1. Fii rabdatoare!


Rabdarea este una dintre calitatile care iti vor fi cel mai mult puse la incercare atunci cand cresti un copil! Vei da teste de rezistenta pentru a nu-ti iesi din fire, pentru a nu tipa sau dramatiza anumite momente.

Dar cu cat te educi mai din timp si ai grija sa iti antrenezi mai mult rabdarea in contextul "razboaielor" psihologice pe care le duci cu micutul tau uneori, cu atat vei deveni mai linistita si mai putin asuprita de stres.


2. Relaxeaza-te in fiecare zi!


Educarea, disciplinarea, cresterea si ingrijirea copilului iti pot manca timp, uneori nervi, dar nu lasa sa iti fure bucuria de a fi parinte.

Pe langa copil, ai si o familie pe care o ingrijesti zilnic, iar treburile din casa iti revin tot tie. Toate aceste lucruri pun presiune pe tine si te pot aduce la capatul puterilor.

Micutul tau are nevoie de o mama relaxata si zambitoare in fiecare zi, pentru ca el sa fie fericit, la randul lui.

Un secret de super-mamica este sa rezervi cateva minute din zi doar pentru tine! Uita de griji, casa, facturi, serviciu si fa ceva care crezi ca te relaxeaza - citeste o carte, fa o baie cu spuma, mergi la spa pentru un masaj sau orice altceva care te ajuta sa te destinzi putin.


3. Spune-i si arata-i zilnic copilului tau cat de mult il iubesti!


Niciun copil nu trebuie sa merite dragostea parintilor. Aceasta este neconditionata si trebuie aratata prichindelului zilnic.

In plus, super-mamicile afirma ca nimic nu le lumineaza mai mult chipul si nu le fac mai fericite decat chipul dulce al micutului, atunci cand ii spui ca il iubesti sau cand il imbratisezi.

Emotia acestor momente reprezinta secretul pentru ca orice mamica sa uite de griji si sa se incarce cu energie si putere pentru a merge mai departe.


4. Fii un model de viata pentru copil!


Poarta-te asa cum ai dori sa o faca micutul tau! Acest lucru inseamna ca va trebui sa te auto-educi sa fii organizata, ordonata, dragastoasa, iubitoare si relaxata zilnic.

Fiind un model de viata pozitiv pentru cel mic nu faci decat sa ii creezi si asiguri un mediu familial stabil si linistit, in care creste armonios si infloritor.


5. Organizeaza-te si stabileste prioritati!


Atunci cand cresti un copil, esti mama muncitoare si ai si grija de casa, poate fi destul de coplesitor!

Fa din agenda cea mai buna prietena a ta! Organizeaza-ti toate treburile si sarcinile de serviciu si planifica totul din timp! In felul acesta eviti haosul si tensiunile care-ti pot umbri bucuria de a fi parinte si care te pot tine departe de micutul tau!

Viata, fie ea de mama, sotie, prietena sau fiica, nu trebuie sa fie atat de complicata! Iar cu o buna organizare a lucrurilor iti vei permite sa te bucuri de fiecare moment al vietii si sa fii o mama fericita.


6. Bucura-te de prieteni si de cuplul tau!


Faptul ca esti parinte nu este o scuza pentru a-ti neglija partenerul de viata sau pentru a te izola de prieteni.

Super-mamicile stiu ca prietenii si familia "garnisesc" viata oricarei femei, partenerul de viata o "condimenteaza", iar copiii ii dau "savoare".

Toate trebuie imbinate armonios in viata ta, mamico!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului