Cresterea copilului

#sfaturi mamici #greseli mame

7 greseli pe care obisnuiesc sa le faca mamele

Uneori, fara sa isi dea seama sau din exces de zel, proaspetele mamici au tendinta sa faca anumite greseli, care, uneori, pot avea consecinte destul de puternice. Iata-le pe cele mai frecvente si descopera motivele pentru care ar trebui sa le eviti.

Sa dormi in acelasi pat cu bebelusul


Este adevarat ca atunci cand dormi alaturi de bebelusul tau se formeaza o legatura mai puternica, plus ca este mult mai usor sa il hranesti atunci cand acesta se hraneste la fiecare doua ore. Totusi, acest lucru are dezavantaje atat pentru tine, cat si pentru micutul tau. In primul rand ca tu vei dormi cu grija (dincolo de faptul ca esti oricum extrem de obosita), iar daca totusi reusesti sa adormi si sa te relaxezi total si sa lovesti sau ranesti copilul din greseala.

Cel mai bine este ca micutul tau sa doarma in patut, eventual in aceeasi camera, iar tu in pat.
 

Sa ii dai un biberon cu lapte sau suc seara, la culcare

Foarte multe mamici nu stiu ca si bebelusii pot face carii la dintii de lapte, iar acest lucru este provocat de folosirea excesiva a biberonului. Cu cat bebelusul va sta maimult cu biberonul in gura, cu atat sansele ca acesta sa dezvolte carii sunt mai mari. Ii poti oferi bebelusului suc sau lapte inainte de culcare, insa asigura-te ca i-l scoti din gura atunci cand observi ca nu mai bea sau cand s-a terminat.
 

Sa ii cumperi haine la mana a doua

Din pacate vremurile in care traim, ii indeamna pe unii parinti sa achizitioneze haine la mana a doua. Totusi, aceasta varainta nu este deloc una buna si gigura pentru micutul tau. Hainele pot avea microbi si germeni care ii poti provoca bebelusului iritatii, eczeme si chiar boli de piele. Cel mai bine este sa cauti magazinele care ofera cele mai ieftine produse, dar noi si la o calitate buna.
 

Sa il pui pe bebelus in cosul pentru cumparaturi

Foarte multi parinti obisnuiesc sa isi aseze bebelusul sau copilul in caruciorul pentru cumparaturi atunci cand merg in supermarket, fara sa realizeze ca acest obiect pe patru roti este exagerat de murdar. Studiile au demonstrat ca, de foarte multe ori, carucioarele de cumparaturi purtau mai multe bacterii decat o toaleta publica.
 

Sa imparti obiectele de igiena cu copilul

Prosopul tau trebuie folosit doar de catre tine. Acelasi lucru este valabil si pentru periuta de dinti sau forfecuta de unghii. Achzitioneaza produse speciale pentru bebelus, pe care sa le utilizezi doar pentru acesta. In acest fel te asiguri ca nu vei transmite anumite afectiuni sau infectii catre micutul tau.
 

Sa amani vaccinurile

Este adevarat ca uneori nu reusesti sa iti gasesti timpul necesar sau banii pentru a face copilului tau toate vaccinurile recomandate de catre medicul pediatru, insa de cele mai mult ori este bine sa faci mici sacrificii pentru a te asigura ca puiul tau este perfect sanatos.
 

Sa lasi copilul singur in masina

Chiar daca ai impresia ca este vorba doar despre un minut, nu il lasa pe copil niciodata singur in masina. Nu doar o data s-au inregistrat cazuri in care micutii au avut de suferit din aceasta cauza.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului