Cresterea copilului

#program #activitati #obiceiuri #mame fericite #obiceiuri mame

7 obiceiuri ale mamelor fericite

Lipsa somnului, programul incarcat si toate celelalte responsabilitati de mamica te pot transforma intr-o persoana posomorata si cu nervii la pamant. Insa, cu putina organizare, si tu poti dezvolta cateva obiceiuri care vor face din tine o mama fericita!

Iata ce fac mamele fericite:

1. Cer ajutorul. Mamelor fericite nu le este frica sa ceara ajutor atunci cand au nevoie sau sa recunoasca ca sunt depasite de situatie. Cer ajutorul prietenilor sau familiei pentru rezolvarea anumitor sarcini sau pentru o seara libera, pe care vor sa o petreaca doar alaturi de partenerul de viata. Asadar, atunci cand iti este greu, nu ezita sa ceri o mana de ajutor celor dragi.

2. Ies din casa. Cand ai iesit ultima oara din casa? Aerul curat, soarele si natura stimuleaza dispozitia generala a femeilor, iar mamele se pot bucura de acest lucru din plin, atunci cand, de exemplu, isi plimba copiii prin parc. Nu evita niciodata sa iesi din casa, chiar si in zilele mai putin frumoase.

3. Au timp de distractie. Mamele fericite gasesc timp in programul lor incarcat si pentru putina distractie sau o escapada de un weekend alaturi de partener ori de prieteni. Din cand in cand este foarte important sa programezi o activitate doar pentru tine, sa pleci din oras si sa petreci cateva momente departe de responsabilitatile cotidiene de mama.

4. Nu uita de momentele romantice alaturi de sot. Mamele fericite nu uita de romantismul din cuplu. Este astfel recomandat sa nu uiti de partenerul tau, care are si el nevoie de dragoste si de afectiune.

5. Nu uita sa doarma si sa manance. Lipsa de somn este o problema majora pentru mamici, in special pentru cele cu bebelusi. Chiar daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, incearca sa dormi oricand poti. De asemenea, nu uita nici sa te alimentezi. Consuma alimente sanatoase, satioase, care sa iti ofere energie.

6. Petrec mai mult timp alaturi de prietene. Mamele fericite incearca sa petreaca mult timp alaturi de prietene si alte mamici. Chiar daca programul tau este foarte incarcat, incearca sa te intalnesti cu prietenii tai, care te vor sprijini si cu care poti impartasi experiente similare.

7. Isi rezerva un moment de rasfat. Timpul este cel mai mare dusman al proaspetelor mamici, insa cu putina organizare vei reusi sa aloci cateva momente doar pentru tine. Mergi la salonul de infrumusetare, cumpara-ti ceva frumos, mananca ciocolata sau citeste o carte. Toate aceste lucruri te vor face sa te simti mai bine si mai relaxata.

Foto: crecebebe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului