Cresterea copilului

#reguli #sex #sfaturi #casatorie #casnicie #gelozie cuplu

7 reguli pentru o casnicie fericita

O casnicie reusita inseamna clipe fericite, multe satisfactii si impliniri, insa pana la ajunge in acest punct trebuie sa faci compromisuri, sa renunti la anumite lucruri si sa incerci sa te controlezi foarte bine in situatiile tensionate. Iata care sunt sfaturile care te vor ajuta sa ai o casnicie fericita si implinita.


1 Nu ridica tonul


Uneori oamenii au tendinta sa ridice tonul in momentul in care sunt intr-o discutie contradictorie. Atunci cand aveti ceva important de discutat, iar situatia poate deveni una conflictuala, stabileste cu partenerul, inca de la inceput, ca tonul vocii sa ramana la un nivel obisnuit. Este adevarat ca poate fi greu sa te controlezi, dar in mod cert tipetele nu vor ajuta la rezolvarea conflictelor si problemelor.


2 Discuta orice decizie


Vrei sa faci anumite modificari in casa, sa planifici vacanta de iarna sau sa accepti o ruda la voi acasa, intr-o vizita prelungita? Nu decide singur aceste lucruri, ci discuta-le cu partenerul de viata. In mod cert lipsa consultarii cu acesta in privinta unor decizii importante va atrage dupa sine aparitia unor conflicte, care pot fi evitate foarte usor.


3 Nu renunta la micile gelozii


Chiar daca nu ai motiv sa fii gelos sau nu este cazul, uneori poti intra intr-un rol si te poti preface ca te incearca acest sentiment. Daca o alta persoana se uita lung dupa partenerul tau sau intr-o zi acesta se imbraca mai frumos decat de obicei, ii poti spune in gluma ca esti gelos. Geloziile aprind scanteile intr-un cuplu, insa numai daca acestea sunt prezente cu limita si nu se depasesc anumite bariere care ar putea da nastere unor discutii fara sens.


4 Recunoaste greselile


Te-ai incapatanat sa faci un lucru, in ciuda faptului ca partenerul ti-a recomandat contrariul, iar rezultatele au fost dezastruoase? Recunoaste-ti greseala si incearca sa inveti ceva din aceasta situatie.


5 Nu pleca atunci cand este mai greu


Ca in orice casnicie, situatiile dificile nu vor lipsi. Totusi, bunastarea relatiei voastre depinde de modul in care tu reactionezi in fata acestor probleme. Nu iti abandona partenerul si nu ii intoarce spatele atunci cand lucrurile devin foarte grele, coplesitoare. Ramai langa partenerul tau si incercati impreuna sa rezolvati situatia. Doar asa va veti bucura impreuna de o casnicie frumoasa, durabila, matura.


6 Nu reprosa greseli din trecut


Lucrurile pe care partenerul tau le-a facut inainte de a fi cu tine sau chiar si in timpul relatiei voastre, dar pe care le regreta si din care a invatat ceva, nu ar trebui aduse in discutie sub forma de repros. Aceste reprosuri nu va vor ajuta sa va consolidati relatia, ci doar sa o distrugeti incet.


7 Imparte totul


Viata de cuplu, casnicia inseamna sa imparti totul, incepand de la bani si cheltuieli, pana la griji, frustrari si temeri. Discuta absolut orice cu partenerul tau si evitati principiul pe care, mai nou, il folosesc unele cupluri: acela de a fi independenti in casnicie si de a avea fiecare ceea ce produce/castiga sau de a nu-l ingrijora pe partener cu problemele propriii. Poate ca o perioada ar putea functiona o astfel de situatie, dar terapeutii in probleme de familie sustin ca un cuplu ar trebui sa imparta tot ce are, si bune si rele.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare