Cresterea copilului

#sarcina #parinti #bebelusi

8 lucruri pe care sa le faci inainte de venirea bebelusului

Un copil este cea mai mare implinire si bucurie pe care o poate avea un cuplu, insa in acelasi timp  este si  o responsabilitate care iti da toata viata peste cap, care iti deregleaza programul si toate planurile. Mai mult decat atat, pentru bunastarea ta bebelusului, este necesar sa iei anumite masuri de precautie. Iata 8 lucruri pe care trebuie sa le faci inainte nasterea micutului.


Ia-ti o vacanta


Probabil esti constienta ca in ultimele luni de sarcina  te vei misca destul de dificil, iar dupa nastere va trebui sa iti dedici tot timpul bebelusului. Asadar, daca vrei sa vizitezi anumite locuri sau sa faci anumite lucruri, acum este cel mai potrivit moment. Nu amana aceste momente pentru ca dupa ce nasti si mult timp dupa fericitul eveniment, timpul tau va fi dedicat in totalitate copilului rau.


Ai grija de sanatatea ta


Nu trebuie sa te sperii, insa primele saptamani de dezvoltare ale fetusului sunt cruciale, iar starea ta de sanatatoate il poate influenta pe acest intr-un mod foarte puternic. Daca ai probleme de sanatate nerezolvate, acum este cel mai bun moment sa o faci. Scapa de carii si fa-ti un detartraj, rezolva problemele stomacului sau cele ale organelor genitale daca este cazul. Orice infectie, oricat de mica, poate crea problemele bebelusului tau, asa ca nu ignora aceste aspecte.


Ia vitamine prenatale


In cazul in care medicul tau nu ti-a recomandat deja vitamine prenatale, ar fi bine sa ceri un set de analize si sa vezi nivelul la care se afla organismul tau in acest sens. Sansele sa ai nevoie totusi de vitamine si minerale esentiale pentru dezvoltarea copilului sunt foarte mari, asa ca roaga-l pe medic sa iti recomande un produs care sa iti asigure toate resursele necesare.


Odihneste -te si mananca


Bebelusul din pantec  iti consuma mai multa energie, asa ca ar fi bine sa te odihnesti ori de cate ori simti nevoie si uneori chiar si preventiv. Ia-ti pauze de o ora la amiaza, aseaza-te in pat, inchide ochii si incearca sa adormi.


De asemenea, incearca sa iti stabilesti o dieta bine pusa la punct. Ar fi bine sa mananci in fiecare zi la aceleasi ore si sa nu te abtii de la mancare de teama sa nu te ingrasi. Nu uita ca sanatatea bebelusului este foarte importanta si ca oricum acumularea de kilograme in timpul sarcinii este inevitabila, dar din fericire le vei da jos imediat dupa nastere.


Informeaza-te


In timpul sarcinii este bine sa citesti cat mai mult despre ingrijirea bebelusului si sa descoperi cat mai multe informatii referitoare la acest subiect. Astfel, cand el va fi alaturi de tine, nu te vei panica atunci cand va plange, aparent, fara motiv si te vei descurca mult mai bine decat o proasata mamica normala.


Cere informatii de la mama ta si de la prietene sau colege care au nascut deja. Tot ce vei afla iti va fi de mare ajutor la un moment dat.


Mergi la cumparaturi


In momentul in care burtica ta incepe sa creasca, trebuie sa te gandesti la faptul ca in curand nu vei mai putea sa porti multe dintre hainele pe care le imbraci acum, asa ca ar fi bine sa iei o prietena si sa cauti prin magazinele pentru gravide haine care sa te avantajeze. Cauta salopete, rochii, fuste, camasi, insa ai grija sa le iei pe cele potrivite pentru sezonul respectiv si sa te gandesti sa se potriveasca si pentru anotimpul urmator.


Gandeste-te la numele bebelusului


Cele mai multe cupluri stabilesc si sunt de acord cu numele viitorilor copii inca de la inceputul relatiei , insa altele nu. Daca tu si partenerul tau va aflati in sitatia in care nu va puteti hotara asupra unui nume, ar fi bine sa faceti o lista cu numele favorite si sa le analizati pana cand ajungeti la un punct comun.


Petrece timp cu partenerul


Organizati impreuna o zi doar a voastra in care sa luati micul dejun, sa va plimbati, sa va faceti cadouri, sa gatiti impreuna, sa vizionati un film si sa petreceti timp de calitate impreuna. Stabiliti o zi doar pentru voi in care sa va aratati dragostea – dupa venirea bebelusului, aceste momente vor fi mai rare si destul de scurte, asa ca ar fi bine sa profitati acum.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului