Cresterea copilului

#tabara medievala pentru copii #tabara #tabara copii #tabara medievala

A inceput Tabara Medievala pentru Copii!

Duminica, 24 iunie 2012, a inceput cea de a patra editie a Taberei Medievale pentru Copii.


La fel ca si in 2011, tabara a debutat cu seriile de limba engleza, organizate in parteneriat cu Shakespeare School. Tabara Medievala pentru Copii este un proiect creat de agentia Medieval Praxis si isi propune sa fie un demers cultural si educativ care sa insufle celor mici credinta ca onoarea, curajul si prietenia sunt valori care merita pretuite. Seriile de tabara se intind intre 24 iunie si 11 august si se adreseaza copiilor cu varste intre 5 si 16 ani.

Odata cu venirea verii incepe sa se scrie o noua poveste, asemeni celor care au reusit sa inspire de patru ani peste 350 de tineri cavaleri si domnite, in Tabara Medievala pentru Copii. Organizata de agentia Medieval Praxis in zona culoarului Rucar-Bran, tabara este un loc in care copiii sunt invatati despre bine si rau, despre onoare si curaj si despre cat de frumos este sa legi prietenii noi si sa creezi amintiri pentru o viata.

Pe langa pitorescul inedit al acestui demers in contextul educational si recreativ din Romania, Tabara Medievala este un loc in care copiii uita de ecranul calculatorului sau al televizorului si de praful si caldura orasului. In schimb sunt antrenati intr-o multitudine de ateliere educative inspirate din universul medieval: atelier de tir cu arcul si spada medievala, atelier de pictura si heraldica medievala, atelier de improvizatie si teatru medieval si atelier de realizare manuala a hartiei. Acestor activitati li se vor adauga drumetiile in aer liber si seara incursiunile in trecut prin intermediul legendelor si al filmelor cu specific istoric. In ultima seara se va organiza o festivitate in cadrul careia baietii vor fi investiti cavaleri, scutieri sau paji iar fetele vor primi titlul de domnita. La fel ca si anul trecut, exista serii care includ cursuri de limba engleza, organizate in parteneriat cu Shakespeare School.

Tabara se adreseaza copiilor cu varste intre 5 si 16 ani si include 6 serii:

  • 24 – 30 iunie, 1 – 7 iulie, 8 – 14 iulie (serii de limba engleza organizate in parteneriat cu Shakespeare School)
  • 22 – 28 iulie
  • 29 iulie – 4 august
  • 5 - 11 august 2012.

 

Informatii de contact:
Karina Han
karina@medievalpraxis.ro 0725.22.33.98.


Infiintata in anul 2005, agentia Medieval Praxis isi dedica activitatea organizarii de evenimente culturale, propunandu-si sa aduca managementul artistic romanesc la un nou standard de calitate si creativitate. Punctul central al demersului Medieval Praxis il constituie evenimentele dedicate Evului Mediu si muzicii vechi, domeniu pe care agentia il supune cu constanta atentiei publicului printr-o serie de manifestari concertistice, grupate sub semnul Festivalului de Muzica Veche Bucuresti (2006-prezent) si al Stagiunii de Muzica Veche Bucuresti (2010-prezent). Incepand cu anul 2012, Medieval Praxis a lansat programul educaţional “Il maestro e lo scolare” iar din toamna aceluiasi an va deschide prima Scoala de muzica veche din Romania. Printre alte realizari ale agentiei Medieval Praxis se numara Tabara medievala pentru copii (din 2009), Festivalul si Targul de Arta Medievala Bucuresti, Festivalul Medias - Cetate Medievala, diverse conferinte si evenimente de afaceri.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului