Cresterea copilului

#copii #sport copii #tenis de camp #activitati fizice dopii

Activitati de vacanta pentru copil: De ce merita sa il inscrii la tenis de camp

Tenisul de camp este unul dintre cele mai frumoase si spectaculoase sporturi, iar faptul ca poate fi practicat la orice varsta il face sa fie o alegere perfecta pentru activitatile recreationale de vacanta ale copilului tau. Cu puternice beneficii in dezvoltarea fizica, emotionala si intelectuala, tenisul se dovedeste a fi activitatea distractiva, dar si sanatoasa, de care are nevoie micutul tau pentru se mentine in forma pe tot parcursul verii!

Dezvolta abilitatile motrice fine

Dezvoltarea fizica are de beneficiat pe toate planurile de pe urma practicarii tenisului de camp. Acest sport stimuleaza procesul de crestere si dezvolta musculatura intregului corp, dar totodata imbunatateste si abilitatile motrice fine. In timpul loviturilor, copilul isi imbunatateste coordonarea mana-ochi, echilibrul, flexibilitatea degetelor si a mainilor etc.

Imbunatateste reflexele si viteza de reactie

Copilul care practica tenis isi dezvolta din plin reflexele si isi imbunateste viteza de reactie. Cel mic este nevoit sa anticipeze mereu loviturile adversarului, sa "sprinteze" prin accelerare la fiecare lovitura a acestuia, "slefuindu-si" astfel unele dintre cele mai fine procese ale sistemului nervos.

Stimuleaza functiile intelectuale si dezvolta disciplina

Desi presupune multa miscare si forta fizica, tenisul are un rol bine stabilit si in dezvoltarea intelectuala a copilului.

Ajuta la dezvoltarea gandirii logice, dar si strategice, a agilitatii si capacitatii de anticipare a miscarilor adversarului. In plus, stimuleaza imaginatia si creativitatea pentru gasirea si luarea celor mai bune decizii pentru imbunatatirea jocului propriu.

Fiind un sport organizat, tenisul de camp ajuta copilul sa se autodisciplineze mental si sa-si controleze impulsurile in vederea obtinerii celor mai bune lovituri si miscari.

In plus, este un joc de anduranta, ajuta copilul in viitor sa faca fata cu succes si altor competitii consumatoare din punct de vedere fizic si psihic.

Creste stima de sine si stimuleaza dezvoltarea emotionala

Desi este o activitate sportiva, tenisul isi face cu succes loc in topul activitatilor care ajuta copilul sa se dezvolte armonios pe plan emotional. Practicarea tenisului creeaza oportunitati de socializare, combate depresie, creste stima de sine si are un impact pozitiv in dezvoltarea personalitatii copilului.

Sursa foto: Jumbula.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare