Cresterea copilului

#copii #activitati copii #activitati copii parc #activitati copii vara

Activitati de vara pentru copii in parc

Parcurile reprezinta una dintre cele mai importante surse de distractie pentru copii in sezonulde vara. Dincolo de sejururile la munte, mare sau de calatoriile peste tari si mari, copiii au nevoie sa isi continue vacanta si cu alte activitati fascinante, in propriul oras. Iata cateva idei de activitati distractive de vara pe care copilul le poate face in parcuri!

Barca/hidrobicicleta/vaporas

Reprezentantii primariilor si administratiei multor parcuri din tara au pus la dispozitia copiilor barcute, hodrobiciclete si vaporase in care sa se plimbe si aventureze in sezonul de vara. Astfel de distractii se pot gasi doar in parcurile care sunt dotate cu lacuri.

Punctele de unde se achizitioneaza biletele si se face imbarcarea se afla in interiorul fiecarui parc, in zone aflate la marginea lacurilor.

Plimbare cu rolele

Plimbarea cu rolelele nu este doar distractiva pentru copii. Ea reprezinta o sursa benefica de miscare fizica, mai ales in cazul micutilor care petrec multe ore in fata calculatorului si au tendinta de sa fie sedentari.

Este o activitate care se poate face impreuna cu toti membrii familiei, iar copiii adora sa se aventureze cu ele pe aleile din parcuri.

Plimbare cu bicicleta

Bicicleta este o jucarie care nu trebuie sa ii lipseasca niciunui copil. Vara este cel mai recomandat anotimp pentru a o scoate la plimbare, astfel incat micutul sa se aventureze in voie cu ea pe aleile din parcuri. Asadar, incurajeaza-l sa incalece saua si sa porneasca intr-o cursa distractiva pe benzile destinate biciclistilor din mai toate parcurile.

Badmington

Partidele de badmington sunt unele dintre cele mai amuzante activitati care au loc in parcuri. Fluturasii zburdalnici si paletele usoare si sunt perfecte pentru cel mic, deoarece nu sunt atat de grele precum cele de tenis. Jocul de badmington este o sursa sigura de distractie si voie buna si trebuie initiat cat mai des in parcuri, pe iarba proaspata.

Jocuri cu mingea

Fie ca e vorba de volei, tenis de picior, fotbal sau alte jocuri cu mingea, copilul tau va fi incantat sa strabata potecile parcurilor in prinderea mingei si sa se joace cu ea alaturi de alti copii.

De fiecare data cand mergeti in parc, luati si mingea in rucsacel, caci nu se stie niciodata cand micutul incinge o partida de fotbal cu alti copii sau cand vrea sa te provoace la un volei.

Sotron si desene cu creta pe asfalt

Multe parcuri din tara au creat spatii special amenajate de asfalt pe care copiii au voie sa deseneze in voie cu creta.

Ia-i copilului o cutie cu creta colorata si lasa-l sa deseneze ce doreste. Ii stimuleaza creativitatea si imaginatia si reprezinta o activitate de vara care contribuie la dezvoltarea fizica si intelectuala.

Creta poate servi foarte bine si la desenarea unui mic sotron pe asfalt. Sotronul este un joc al copilariei foarte amuzant si distractiv, pe care copiii il adora atunci cand incep sa ii deprinda tainele si sa capete experienta.

Picnic

Organizarea unui picnic in parc nu este un joc pentru copii, dar este o activitate de vara care se poate dovedi foarte amuzanta pentru ei.

Pe langa mancare si bauturi delicioase, copilul are ocazia sa citeasca si sa invete jocuri noi, stand relaxat pe paturica. Puteti juca impreuna sah, carti, table, remi sau dezlega cuvinte incrucisate. Picnicul este o activitate amuzanta si relaxanta pentru cei mici pe perioada verii.

Foto: Parentmap.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului