Cresterea copilului

#gradinarit #fotografie #camping #copii #activitati #jocuri

Activitati in aer liber pentru copii

Copiii din ziua de astazi isi petrec  cea mai mare parte a timpului liber in casa, in fata calculatorului, fara sa iasa afara sa se relaxeze, sa respire aer curat . Este recomandat ca micutii sa isi consume energia si sa invete lucruri noi si interesante, sa fie creativi  si sa isi imbunatateasca starea psihica, emotionala si fizica.


Iata  cateva modalitati distractive care il vor convinge pe copilul tau sa petreaca mai mult timp in afara casei.


Camping


Daca stai la curte sau aveti un spatiu verde la care copiii au acces, le poti instala un cort in care sa se desfasoare in voie. Permite-i copilului sa isi ia cu el o carte, apa, un sandwich sau diverse jocuri care sa ii mentina interesul. Este foarte probabil ca in acest fel sa isi faca noi prieteni, iar in plus, sa isi doreasca sa afle mai multe despre drumetii si cazarea la cort.


Evident, instalarea cortului trebuie sa fie facuta de tine dar la care sa ia parte si cel mic. Satisfactia pe care o va avea la final va fi extraordinara.


Casuta pentru pasari


Indiferent ca stai la bloc sau la curte, pasarile vor fi mereu in preajma. Si chiar daca ele isi gasesc intotdeauna un loc in care sa stea, de ce sa nu le faci viata mai usoara construind impreuna cu copilul tau o casuta pe masura lor.  Construirea unei astfel de casute il va face pe copil sa se simta mandru de sine si sa realizeze ca a facut o fapta foarte buna. Nu uita sa il lauzi mereu si sa te arati incantata de fapta lui.


Materialele le puteti achizitiona da la orice magazin de mobila, la preturi extrem de mici. Eventual puteti cere tot de acolo si cateva sfaturi practice despre cum se poate confectiona mai usor o astfel de casuta.


Explorare fotografica


Achizitioneaza-i copilului o camera foto , invata-l sa o utilizeze si impulsioneaza-l sa mearga intr-o explorare fotografica. Spune-i ca poate poza tot ce i se pare interesant de la nori, plante, garduri, masini, oameni sau animale .Pentru a-si starni si mai mult curiozitatea si apetitul pentru arta fotografica arata-i cateva exemple de fotografii foarte apeciate, cu un mesaj extrem de puternic.


Daca dupa prima sedinta se arata incantat, il poti invata mai multe despre fotografie, incadrare si alte elemente tehnice care il vor ajuta sa devina un fotograf mai priceput.


Gradinarit


Copiilor le place sa se murdareasca si le place sa ajute la crearea unor lucruri minunate, asa ca gradinaritul poate fi o idee foarte buna de petrecere a timpului liber. Daca stati la curte gaseste un coltisor pe care sa il infrumusetezi cu cateva flori sau chiar legume. De asemenea, daca stati la bloc, in mod sigur trebuie sa existe in apropiere un mic colt de natura care asteapta sa fie explorat, dar mai ales ingrijit. Daca nu, o varianta foarte usoara si la fel de placuta este plantarea unor flori sau semninte de legume in ghivece.


Mergeti impreuna la un supermarket la raionul de casa si gradina sau la o flori si alegeti cateva plicuri cu seminte gata de plantare. Alegeti impreuna produsele si cere-i mereu sfatul copilului cu privire la alegerea pe care vrei sa o faci pentru a se simti mai implicat. Daca este nevoie, achizitionati si cateva instrumente de gradinarit (mini grebla, lopatica, stropitoare etc).


Daca locuiti la bloc, nu ar fi rau sa ii atragi in joc si pe copiii vecinilor. Organizeaza o munca in echipa intr-o zi de weekend. In acest fel impusti trei iepuri dintr-o lovitura: copilul ta se va distra, isi va face mai multi prieteni, iar in plus vei avea siguranta ca micutii nazdravani nu vor rupe florile atunci cand vor iesi la suprafata (ideea ca au muncit si ei acolo ii va face sa protejeze foarte mult mica gradinita cu flori).


Nu uita: chiar daca tu vei face in mare parte toata treaba, nu uita sa le ceri ajutorul mereu, sa le ceri sfatul si sa ii faci sa se simta indispensabili.


Sursa foto: gardeningnews.ca

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului