Cresterea copilului

#vacante la tara #vacanta de vara #copii #bunici

Activitati pentru copilul tau in vacanta de vara

Vacanta de vara se apropie rapid, iar copiii se bucura nespus numai la auzirea acestei vesti. Totusi, daca pentru copii este o bucurie, parintii au o grija in plus. Este recomandat sa te gandesti din timp la ce poate face copilul tau in perioada vacantei de vara,  pentru a invata lucruri noi si pentru a nu se plictisi stand in casa.

 

Inscrie-l la un curs

 

Daca ai un copil activ si mereu insetat de informatii noi, ii poti face bucuria sa il inscrii la un curs. In functie de preferintele lui, poti opta pentru pictura, fotografie, dansuri sportive , inot, calculatoare, limbi straine sau karate/balet. Cu siguranta nu va avea timp sa se plictiseasca si va fi mereu tot mai dornic sa ajunga la cursurile respective. 

Un astfel de curs ii va da ocazia sa descopere informatii noi, sa se cunoasca mai bine pe sine si sa isi faca noi prieteni. In plus, vacanta nu va fi una plictisitoare,  ci una interesanta si palpitanta.

 

Trimite-l la bunici

 

Tot mai multi copii care locuiesc la oras se plang de faptul ca nu au niciodata ocazia sa mearga la bunici, sa se acomodeze cu viata la tara si cu animalele din gospodarie, gandeste-te la vacantele minunate pe care le petreceai tu la bunici, la cat de mult te-au calit acestea si cat de fericit si liber te simteai acolo.

In plus, schimband localitatea, copilul tau va invata mai mult despre traditiile locale, va cunoaste oameni noi, alte puncte de vedere si poate, intr-un final, va vedea si aprecia cat de norocos este el in comparatie cu alti copii.

De asemenea, vei observa ca atunci cand se va intoarce la ors, copilul tau va avea un aspect mai sanatos (datorita alimentatiei, aerului mai curat si efortului fizic depus prin joaca), dar si mai fericit sa va vada. Nu este totusi recomandat sa il fortezi pe copil sa mearga la tara daca nu isi doreste aceste lucru, insa daca ai impresia ca ii va placea, poti merge sa stai cu el cateva zile. In functie de cum se acomodeaza, il poti lasa acolo sau ii poti permite sa se intoarca in oras. 

 

Inscrie-l intr-o tabara

 

In taberele scolare copiii invata multe lucruri noi, se acomodeaza mai bine si invata sa socializeze, dar si sa se adapteze la nevoile altora. Opteaza pentru o tabara scolara la munte sau intr-o zona rurala pentru a se adapta unor situatii noi. O astfel de tabara poate sa dureze pana la doua saptamani, insa cele mai multe se limiteaza la o saptamana.

Inainte de a-l inscrie pe copil intr-o asemenea tabara, intereseaza-te de locatia respectiva si de conditiile pe care „gazdele” le ofera copiilor. Asigura-te ca spatiile de dormit sunt curate si ca mancarea nu este toxica. La o simpla cautare pe internet, poti descoperi informatii pretioase.

 

Stabileste lectura de vacanta

 

Pe langa toate activitatile distractive, trebuie sa iei in considerare si aspectul cultural. Stabileste alaturi de copil care sunt cartile pe care urmeaza sa le citeasca. Desi vacanta de vara este destinata in mare parte distractiei, antreneaza-i mintea si desvolta-i vocabularul cu o serie de carti alese special pentru varsta pe care o are. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top