Cresterea copilului

#eczeme #adolescenti #soare #raze ultraviolete #alergii #expunere la soare

Adolescentii care se expun des la soare sunt mai sanatosi

Adolescentii care petrec mai mult timp in aer liber manifesta o rata scazuta de a dezvolta eczeme sau alergii. Oamenii de stiinta din Australia au descoperit ca tinerii care petrec cel putin patru ore pe zi expunandu-se la soare in timpul verii au mai putine sanse de a suferi de cele doua conditii medicale.

Expunerea la soare in timpul verii aduce beneficii sanatatii pe timp indelungat, oamenii de stiinta obtinand aceste rezultate prin masurarea vitaminei D din organism. Vitamina D este una dintre substantele de care organismul are nevoie pentru a functiona optim, prima sursa de absorbtie a acestei vitamine fiind lumina naturala.

Sunt foarte multe persoane care sufera de alergii, iar alergiile la iarba sunt cele mai comune. Cei care au un istoric al alergiilor in familie sunt mai predispusi sa dezvolte aceasta conditie medicala, dar si eczeme.

Aproximativ 20% dintre copii sufera de eczeme. Desi in 65% dintre cazuri, aceasta boala de piele se vindeca pana la varsta de 16 ani, o eczema grava poate avea un impact major asupra calitatii vietii adulte.

Efectele soarelui asupra organismului

Pentru realizarea acestui studiu, a fost nevoie de 415 participanti, care au fost urmariti de la nastere pana la varsta de 16 ani. Durata expunerii la soare a inceput sa fie inregistrata de la varsta de 8 ani pana la 16 ani, cand cercetatorii au verificat daca sufera de alergii, eczeme, astm sau alte semne de sensibilitate la alergii.

In urma studiului s-a aratat ca adolescentii in varsta de 16 ani care au petrecut mai mult de patru ore pe zi la soare manifesta un risc mai scazut de a dezvolta alergii sau eczeme.

Cauza efectelor pozitive ale soarelui asupra organismului

Autorii studiului, a caror cercetari sunt publicate in versiunea online a revistei de Alergie si Imunologie Pediatrica, spun ca nu stiu exact care sunt motivele pentru care soarele are aceste efecte asupra organismului.

Una dintre presupuneri este ca razele ultraviolete pot avea efecte asupra sistemului imunitar, care la randul lui are un impact major in dezvoltarea alergiilor.

Un numar de studii anterioare au aratat ca expunerea la razele ultraviolete poate suprima activitatile inflamatorii, insa acest lucru nu explica efectele soarelui asupra alergiilor, in cazul carora locul inflamator nu este expus direct la soare.

Sursa foto: howtoparentateen.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare