Cresterea copilului

#bauturi alcoolice # dependenta alcool #adolescenti alcool

Adolescentii risca dependenta de alcool daca beau atunci cand sunt singuri

Adolescentii care beau alcool singuri, nu in contexte sociale, risca sa se confrunte cu dependente la maturitate, potrivit unui nou studiu al cercetatorilor americani.

 

Desi in multe tari, inclusiv in Romania, vanzarea alcoolului si a tigarilor este interzisa minorilor, respectiv adolescentilor care inca nu au implinit 18 ani, foarte multi tineri reusesc sa ocoleasca legislatia.

Despre efectele nocive ale acestor vicii s-au facut nenumarate studii, insa acum cercetatorii americani de la Universitatea Pittsburgh au descoperit ca adolescentii care obisnuiesc sa consume alcool atunci cand sunt singuri sunt predispusi sa se confrunte cu probleme de tipul dependentei mai tarziu in viata.

"Cei mai multi adolescenti beau alcool in medii sociale", a declarat autorul principal al studiului, Kasey Creswell, citata de portalul wesa.fm. "Faptul ca beau singuri poate fi considerat o forma diferita a consumului de alcool in randul adolescentilor, dat fiind ca vasta majoritate a celor care il consuma fac acest lucru alaturi de prietenii lor", a completat Creswell.

Studiul a relevat faptul ca adolescentii care obisnuiesc sa bea alcool atunci cand sunt singuri consuma si o cantitate mai mare decat colegii lor, fiind mult mai predispusi sa ajunga dependenti de alcool si sa aiba probleme din aceasta cauza atunci cand devin adulti. De asemenea, acesti adolescenti risca sa isi inece amarul in bautura atunci cand experimenteaza emotii negative, precum tristetea, singuratatea sau mania.

Turn off for: Romanian


La studiu, realizat in cadrul Centrului de Cercetare privind consumul de alcool la adolescenti din Pittsburgh, au participat 709 adolescenti cu varste cuprinse intre 12 si 18 ani. Acestia au fost rugati sa intocmeasca un raport individual despre cat alcool au consumat pe parcursul unui an inainte de interviu.

Cand participantii au implinit varsta de 25 de ani au fost intervievati din nou in privinta consumului de alcool. In plus, ei au fost si evaluati din punct de vedere clinic pentru diverse tulburari legate de acest viciu. Aproximativ 40% (38, 8%) dintre adolescenti au declarat ca obisnuiesc sa bea singuri, iar rezultatele au indicat faptul acestia sunt mai predispusi, cu pana la 1,5 ori, riscului de a deveni dependenti pana la varsta de 25 de ani.

Sursa foto: roomfordebate.blogs.nytimes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului