Cresterea copilului

#adolescenti #slabit #greutate adolescenti #slabit adolescenti

Adolescentii si pierderea in greutate. Cum sa-l ajuti sa scape de kilogramele in plus!

Felul in care arata adolescentul tau il face sa fie mai increzator in sine sau, dimpotriva, ii naruie siguranta si optimismul, de aceea este foarte important cum abordezi aceasta problema. Iata cateva metode prin care iti ajuti adolescentul sa lupte impotriva kilogramelor in plus.

Empatizeaza cu el

Daca adolescentul tau ia proportii ingrijoratoare, probabil ca este la fel de ingrijorat cum esti si tu. Cea mai mare greseala este sa il faci sa se simta vinovat pentru starea in care se afla. Empatizeaza cu el, intelege-i problema si cautati impreuna un plan de salvare care sa implice intreaga familie.

Nu exista greutatea perfecta

Felul in care este perceput un adolescent conteaza enorm pentru psihicul sau. Greutatea si imaginea corporala sunt un subiect delicat, in special pentru adolescente. Aminteste-i adolescentei tale ca nu exista un ideal feminin, iar asa-zisa greutate perfecta difera in functie de persoana. Evita sa ii vorbesti despre numarul ei de kilograme, mai degraba incurajeaz-o sa faca miscare si sa aiba o alimentatie sanatoasa.

Fii un exemplu

Potrivit specialistilor, adolescentii au nevoie de o ora de miscare pe zi. Cu cat mai multa, cu atat mai bine! De aceea, fii chiar tu un exemplu pentru copilul tau si promoveaza cat poti de mult sportul. Iesiti impreuna sa alergati sau sa pedalati, cumpara-ti o pereche de role si plimbati-va prin parc etc. Ideea este sa te vada ca il sustii in acest demers anevoios.

Incurajeaza-l sa serveasca micul dejun

Adolescentii au o problema cu trezitul de dimineata, iar acest lucru este in legatura directa cu numarul de kilograme in exces. Pentru ca sar peste micul dejun, tot programul de masa le este dat peste cap si astfel ajung sa isi potoleasca foamea cu diverse gustari nesanatoase, cum sunt chipsurile si biscuitii.

Un mic dejun sanatos ii va oferi adolescentului tau vitalitatea de care are nevoie pe parcursul zilei.

Limiteaza portiile

Daca tu mananci mult, automat si copilul tau te va copia. Cand ai de-a face cu un adolescent supraponderal este esential sa limitezi marimea portiilor. Schimba setul de farfurii daca este necesar, impartiti o pizza in oras, iar efectele se vor vedea in timp.


Sursa foto: africa.widmi.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare