Cresterea copilului

#sanatatea copilului #copil sanatos #sport copii # alimentatie copil

Ai grija de sanatatea copilului in aceasta toamna

Toamna aduce cu sine schimbari in stilul nostru de viata, pe fondul scaderii temperaturilor atmosferice si al activitatilor scolare si profesionale. Intampina toamna cu o grija sporita pentru sanatatea copilului tau, fie ca vorbim de alimentatie, activitati relaxante sau studiu.

 

Alimentatia


Produsele de sezon sunt cat se poate de gustoase, hranitoare si recomandate pentru intarirea sistemului imunitar , asadar sunt aliatii perfecti pentru sanatatea copilului tau.

Merele sunt remediul ideal care ne tine departe de medici, contin vitamina C, fibre din plin si calorii putine. Fibrele solubile si insolubile ale fructului sprijina digestia si mentin un bun nivel al colesterolului.

Sfecla poate fi preparata in multe moduri delicioase, gustul dulce este pe placul oricarui copil si este plina de acid folic (un tip de vitamina B) care stimuleaza regenerarea celulara.

Din august si pana in octombrie, ardeiul gras se afla in plina forma si constituie o sursa ideala de vitamina C.

Varza de Bruxelles, afinele, smochinele, perele, dovleacul, pastarnacul si cartofii dulci nu trebuie sa lipseasca din dieta micutului tau in acest sezon, astfel incat sa reziste cu brio friguroasei ierni ce va urma.
 

Activitati relaxante si sport


Bucura-te de dupa-amiezile blande de toamna si invita-ti familia la un picnic, unde sa degustati impreuna deliciile de sezon din categoria fructelor, legumelor si a semintelor si nucilor. Organizati concursuri distractive de ghicit gustul unor anumite alimente, insa ai grija sa impachetezi numai variante sanatoase si nutritive.

Faceti plimbari lungi prin padure si jucati-va in natura, mergeti la cules de frunze interesante sau conuri de brad. Cantati, dansati si explorati mediul inconjurator, astfel incat sa ii incurajezi copilului tau pasiunea de a face miscare.
 

Studiul


Pentru activitatile de interior, provoaca-ti copilul sa deseneze, sa citeasca si sa isi antreneze logica si gandirea prin jocuri speciale pentru minte.

Implica-te in responsabilitatile sale scolare, supravegheaza-i interesul pentru teme si studiu si intereseaza-te de felul in care interactioneaza cu profesorii si colegii.
 

Ofera un exemplu bun


Nu este suficient sa dictezi copilului tau ce ar trebui sa faca, ci trebuie sa oferi chiar tu un exemplu demn de urmat acestuia.

Incepe aceasta toamna imbunatatindu-ti stilul de viata: mananca sanatos, verifica-ti starea de sanatate, renunta la vicii, aplica tehnici de eliminare a stresului, ingrijeste-ti exteriorul si fii activ.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului