Cresterea copilului

#scoala #lectii #invatare #copii

Ajuta-l pe copil sa ii placa scoala

Pentru ca micutul tau sa aiba rezultate scolare excelente, este absolut necesar ca acestuia sa ii placa sa invete, sa ii placa sa mearga sa scoala si sa se bucure de toate informatiile pe care le primeste.  Din pacate insa, este destul de dificil pentru un copil care are atatea tentatii si tehnologii in jur sa mai fie atras si de scoala, insa cu putin ajutor din partea parintilor, totul este posibil.


Iata cateva trucuri pentru a-l ajuta pe copil sa ii placa scoala


Arata-te interesat


Atunci cand vine de la scoala si incepe sa iti povesteasca despre ce a invatat, arata-ti interesul si entuziasmul. In acest fel, copilul va dori sa vina zilnic cu informatii noi despre ce a aflat la scoala,  mai ales daca tu, ca parinte, te arati incantat de cele aflate de la el.


De exemplu, daca incepe sa iti povesteasca despre ce a invatat la biologie, roaga-l sa iti dea mai multe informatii, iar in cazul in care nu stie foarte multe lucruri, roaga-l sa isi aduca manualul si sa studiati problema impreuna.


Ajuta-l cu temele


Indiferent ca iti cere sau nu ajutorul, din cand in cand roaga-l pe copil sa te lase sa stai cu el atunci cand isi face temele.  Nu te duce la el ca si cum ai vrea sa il supraveghezi, ci sa il ajuti si eventual sa mai inveti si tu lucruri noi.
Nu uita ca atitudinea pozitiva si prietenoasa te va ajuta sa te apropii de copil, iar pe el sa se simta in largul sau alaturi de tine, dar si sa aiba rezultate scolare mai bune.


Invatati practic


Calculele matematice pot fi intelese mai bine daca discutati practic. Banii sunt cea mai simpla, dar si cea mai distractiva modalitate de a-l ajuta pe micutul tau in ceea ce priveste calculele matematice. De asemenea, geografia si botanica sunt domenii pe care le poate invata din ceea ce vede si simte. Mergeti in cat mai multe excursii si vizitati cat mai multe parcuri.


Recompenseaza-l


Atunci cand vine acasa cu rezultate bune, ofera-i copilului tau un premiu. De exemplu, ii poti face o pusculita la care sa contribui cu o anumita suma ori de cate ori copilul vine cu un calificativ bun. De asemenea, atunci cand ia premii sau media de final de semestru sau an este foarte buna, ii poti oferi un cadou consistent de care sa se bucure foarte mult.


Ajuta-l sa-si faca prieteni


Daca este mai timid si isi face greu prieteni, este foarte posibil sa nu se bucure prea mult atunci cand merge la scoala. Daca l-ai ajuta sa se imprieteneasca cu doi-trei colegi, lucrurile ar sta altfel. Poti oganiza o petrecere la care sa ii inviti pe toti colegii lui sau sa ii spui ca oricand doreste, poate sa isi aduca o parte din colegi acasa pentru a se juca. De asemenea, o data la cateva luni, ii poti sugera sa imparta bomboane colegilor si profesorilor sai. Copiii se imprietenesc rapid atunci cand este vorba de dulciuri, asa ca profita de acest lucru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare