Cresterea copilului

#miscare #povesti #jocuri video #odihna #alimentatie #creativitate copii

Ajuta-ti copilul sa isi dezvolte potentialul creativ

Potentialul creativ al copilului este un aspect ce tine de inteligenta lui. El poate fi influentat de mediul in care traieste si de scoala, dar in egala masura poate fi influentat de parinti. Specialistii sustin ca fiecare parinte este dator sa isi ajute copilul in dezvoltarea potentialului creativ si, implicit, a inteligentei. Iata cateva metode simple pe care le poti pune in practica daca vrei sa ai un copil cu o minte brici.

Asigura-te ca doarme suficient

Un somn consistent contribuie la buna dezvoltare a creierului unui copil. Expertii spun ca pana la varsta de 7 ani, fiecare copil are nevoie de 11 ore de somn pe noapte pentru a se odihni, a avea o memorie buna si a fi mai creativ.

Fa-l sa iubeasca miscarea

Exercitiile fizice sunt considerate a fi "hrana creierului" si sunt esentiale pentru dezvoltarea tuturor functiilor organismului. Prin miscare, creierul se oxigeneaza mai bine, iar copilul invata mai repede si devine mai creativ.

Elimina alimentele procesate din meniu

Alimentele intens procesate, mai ales cele de tip fast-food, pot contribui, in timp, la scaderea IQ-ului copilului, deoarece nu furnizeaza organismului nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti esentiali unei bune dezvoltari. Astfel, este bine sa elimini din alimentatia juniorului aceste alimente nocive si sa ii asiguri un meniu bogat in legume, fructe si cereale.

Fii dragastoasa cu copilul

Specialistii sustin ca un parinte care isi manifesta afectiunea fata de copil il ajuta sa isi dezvolte creativitatea si inteligenta. Imbratisarea parintelui, de exemplu, stimuleaza productia de oxitocina in organismul copilului. Oxitocina este cunoscuta drept unul dintre hormonii fericirii si joaca un rol important in dezvoltarea inteligentei celui mic.

Lasa-l sa se distreze cu jocuri video

Jocurile video au o reputatie proasta in cazul copiilor, dar specialistii spun ca, din cand in cand, este recomandat sa il lasi pe junior sa se distreze cu astfel de jocuri. Conform expertilor, jocurile video ii ajuta pe copii sa isi dezvolte atentia, coordonarea, viteza de reactie si creativitatea.

Citeste-i povesti in fiecare seara

Cercetatorii sustin ca, daca ii citesti copilului tau povesti in fiecare seara, il ajuti sa isi dezvolte imaginatia, vocabularul, cunostintele, creativitatea si inteligenta.


Sursa foto: oprah.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare