Cresterea copilului

#ordine nastere #nastere copil #personalitate copil #mezin #copii

Al catelea copil esti la parinti? Afla cum iti influenteaza personalitatea

Copiii singuri la parinti sunt perfectionisti, mezinul familiei este un rasfatat, primul nascut este autoritar, in timp ce mijlociul este... mereu prins la mijloc. Cel putin asa se spune in popor.  Insa aceste vorbe au si un sambure de adevar, caci ordinea in care ne-am nascut intr-o familie sau faptul ca suntem singuri la parinti ne influenteaza personalitatea. Iata cum:

Primul nascut, un bun lider

Primul nascut este un bun lider, tind sa aiba rezultate foarte bune la invatatura si devin adesea persoane perfectioniste, afirma psihologul american Kevin Leman, autor al cartii "The Birth Order Book and The First-Born Advantage", citat de huffingtonpost.com. Sunt persoane responsabile, pe care te poti baza si carora nu le place sa isi dezamageasca parintii si nici pe cei apropiati.

De altfel, majoritatea presedintilor SUA au fost primii nascuti intr-o familie.

Mijlociul, copilul sociabil al familiei

Copiii care au un frate mai mare, dar si unul mai mic sunt sociabili si au cel mai adesea rol de mediator in familie. Sunt persoane agreabile si loiale. O alta trasatura importanta de caracter care le apartine este sociabiliatea. Ei se inteleg bine atat cu cei mai in varsta, cat si cu persoanele mai tinere.

Pentru ca adesea sunt prinsi la mijloc, dupa cum spune psihologul Kevin Leman, ei tind sa devina buni negociatori si sunt dispusi sa faca si compromisuri.

Mezinul familiei, un spirit creativ

Mai multe studii efectuate de-a lungul anilor au artat ca mezinul familiei este un spirit rebel si creativ. "Ultimul nascut intr-o familie are tendinta sa fie manipulativ, ceea ce il face ideal pentru o cariera in vanzari", spune Kevin Leman, citat de huffingtonpost.com. De asemenea, sunt mai rsfatati decat restul fratilor sai si sunt genul de persoane care cauta atentia celor din jur.

Copiii singuri la parinti au incredere in ei

Un copil singur la parinti va deveni un adult responsabil, care are incredere in el si care acorda o atentie deosebita detaliilor. Sunt perfectionisti, la fel ca si primul nascut intr-o familie. Pentru ca nu sunt invatati sa imparta, neavand frati si surori, pot fi un pic egoisti.

Sursa foto: youwall.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului