Cresterea copilului

#alaptare 2 ani #diversificare #lapte matern #alaptare

Alaptare si dupa diversificare? Ce spun specialistii

Daca multe mame isi pun intrebarea "pana la ce varsta ar trebui sa alaptez copilul", specialistii in nutritie si chiar si reprezentantii companiilor producatoare de mancare pentru bebelusi sunt de acord: pana la 2 ani sau chiar mai mult.

Laptele matern este cel mai bun aliment pentru sugari. De aceea, membrii ARIPAD (Asociaţia Română a Industriei Produselor Alimentare cu Destinaţie Nutriţională Specială) sprijină recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru alăptare exclusivă în primele şase luni, urmată de introducerea alimentelor complementare sigure şi nutritive în paralel cu alăptarea susţinută până la vârsta de 2 ani sau mai mult. Pentru sugarii care nu pot fi alăptaţi conform recomandării, laptele formulă este singurul substituent de lapte matern adecvat (BMS – breastmilk substitute), recunoscut ca atare de OMS. 

“Principalul obiectiv al asociaţiei este de a contribui la sănătatea şi bunăstarea sugarilor şi copiilor din România prin alimente dovedite ştiinţific că sunt sigure din punct de vedere nutritiv şi comercializarea şi distribuirea etică a acestora. ARIPAD este deschisă tuturor companiilor din cadrul industriei, care doresc să ne devină parteneri”, a declarat Nikki Adamo, Preşedinte ARIPAD.

Din 2014, ARIPAD este membru al SNE (Specialised Nutrition Europe), asociaţia europeană care reprezintă industria produselor alimentare specializate din Uniunea Europeană. Membrii SNE sunt asociaţii naţionale din 18 state membre, iar membrii acestora sunt companiile care produc soluţii dietetice personalizate pentru populaţiile cu nevoi nutriţionale foarte specifice, inclusiv sugari şi copii.

“Membrii SNE şi-au asumat un angajament în vederea sprijinirii alăptării şi asigurării de alternative sigure şi sănătoase pentru mamele care nu pot sau aleg să nu alăpteze şi să ofere o gamă largă de alimente care contribuie la cel mai bun start în viaţa sugarilor şi copiilor. Pentru a obţine cel mai înalt nivel de calitate şi siguranţă ale alimentelor pentru sugari şi copii, SNE şi membrii ei colaborează zilnic cu oameni de ştiinţă şi nutriţionişti din UE şi nu numai, în cercetare şi dezvoltare, nutriţie și respectarea legislaţiei”, a declarat Aurelie Perrichet, Director executiv Specialised Nutrition Europe (SNE).

Piața de alimente pentru sugari şi copii mici este formată din mai multe segmente, cele mai importante fiind: formula de lapte praf, cereale şi alimente pentru sugari (piure şi suc).

Nestlé România, Nutricia Early Life Nutrition şi Vavian Pharma sunt membrii actuali ai ARIPAD.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului