Cresterea copilului

#alaptare #sarcina #bebelus #alimentatie

Alaptarea in public

In anul 2009, zeci de mamici din Bucuresti s-au alaturat altor mamici din intreaga lume, participand la evenimentul “Dreptul de a alapta in public”. Astfel, acestea au reusit sa stabileasca un record de alaptare a copiilor in acelasi timp, intr-un spatiu public, atragand un semnal de alarma prejudecatilor cu care se confrunta din partea celor din jur.

 

Nu sunt putine femeile care se simt jenate atunci cand trebuie sa alapteze in public si prefera sa renunte la acest lucru, privandu-l pe copil de cel mai important element nutritiv: laptele matern.

Alaptatul in public nu ar trebui sa fie o sursa de disconfort si mai ales, nu ai de ce sa te rusinezi. Iata cateva modalitati care te vor ajuta sa elimini disconfortul si sa alaptezi in public mai usor.

 

Alege hainele potrivite

 

Iti va veni mult mai usor sa alaptezi in public daca vei purta hainele potrivite. Alege o tinuta formata din doua piese, de exemplu un top si o bluza pe deasupra. Combina-le cu o geaca sau cu un cardigan , care va folosi drept “paravan” pentru bebelus.

Daca ai o bluza usoara si larguta, ai putea chiar sa iti strecori bebelusul sub aceasta si astfel nimeni nu va observa ca tu iti alaptezi copilul. De asemenea, nu iti indrepta privirea catre bebe, pentru ca trecatorii se vor uita automat dupa ce te uiti si tu si vor intui situatia. Daca alegi sa te uiti la altceva, ca si cum doar ti-ai tine bebelusul in brate, atunci nimeni nu isi va da seama ca tu alaptezi.

 

Foloseste un baby-sling

 

Baby-sling-ul este o noua versiune pentru port-bebe , insa arata ca o fasa in care iti asezi bebelusul. Este perfecta pentru a masca alaptarea in public, mai ales daca asezi pe fata bebelusului o esarfa.

 

Exerseaza in oglinda

 

Inainte de a iesi in public, observa in oglinda, in timp ce iti alaptezi copilul, daca acoperi bine sanul fara sa se observe ceva. Verifici astfel cat de discreta esti si cum ai mai putea sa maschezi alaptatul in public.

 

Anticipeaza momentul in care bebelusului ii este foame

 

Important este sa nu atragi atentia asupra bebelusului. Fii atenta la primele semne ale copilului care iti indica faptul ca acestuia ii este foame. Anticipeaza dorintele copiluluisi alapteaza-l imediat. Astfel, nu ii vei deranja pe cei din jur, iar daca reusesti sa fii discreta, nimeni nu isi va da seama ca tu iti alaptezi bebelusul.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului