Cresterea copilului

#carucior # carucior copil # alegere carucior

Alegerea caruciorului potrivit pentru copii

O data cu venirea pe lume a unui bebelus, pe lista de cumparaturi trebuie sa treci cateva lucruri de prima necesitate. Alaturi de patut, cadita, haine si produse cosmetice, caruciorul este un articol primordial folosit pentru plimbarea bebelusului. Acesta ii ofera micutului tau protectie, umbra si siguranta pentru cel putin 1-2 ani de la data nasterii.


De aceea, alegerea caruciorului pentru copii este o sarcina dificila pentru parintii incurcati de diversitata modelelor prezente pe piata.

Inainte de alegerea caruciorului pentru copii, este bine sa tineti cont de caractesticile fiecarui model.

Forma. Primul lucru pe care il poate observa un cumparator fara experienta este forma carucioarelor. Acestea sunt concepute diferit si se potrivesc cu diverse stiluri de viata.

Inainte de a selecta modelul potrivit, gandeste-te la ce anume iti foloseste.

Important: Daca locuiesti la etaj, tine cont de marimea si greutatea caruciorului si alege un model care sa intre usor in lift. De asemenea, cand calatoresti cu masina, cauta un carucior multifunctional care sa se plieze si sa fie usor de manevrat.

Tipul de carucior. Gama de carucioare existenta pe piata la ora actuala este foarte variata Carucioarele sunt de mai multe tipuri si anume: standard, usoare, tip umbrela, pentru un singur copil sau carucioare duble pentru gemeni, pentru jogging, pentru calatorie, carucioare sport, de tip landou etc.

Daca in primele luni de viata, caruciorul de tip landou este cel mai bun model pentru bebelusul tau, incepand cu varsta de un an cand copilul exerseaza primii pasii, un carucior sport este mult mai practic pentru plimbarile scurte.

Stabilitate, confort si siguranta. Pentru siguranta si confortul bebelusului, mizeaza pe un model solid, suficient de mare pentru ca cel mic sa nu stea inghesuit si care indeplineste normele de securitate. Un carucior sigur trebuie sa fie stabil, sa nu se rastoarne atunci cand agati de el o geanta sau alt bagaj (cutii de pampersi, sacosa de alimente, haine, biberoane sau jucarii).

Un carucior bine echipat trebuie sa fie prevazut cu centura de siguranta. Recomandate sunt modelele cu sistem de fixare in cinci puncte, pe care copilul nu il poate deschide cu usurinta.

Manerele. Daca cel mic trebuie urmarit pas cu pas in primele luni de viata, o data ce creste, bebelusul va dori sa stea cu fata spre directia de mers ca sa descopere mediul inconjurator. Pentru a satisface atat necesitatile parintilor, cat si pe ale copilului, un carucior cu manerele reversibile este ideal. Pentru confortul utilizatorului, este de preferat ca manerul sa fie acoperit cu spuma.

Capacitatea de stocare sau pliere. Cu cat un carucior ocupa mai putin spatiu atunci cand bebelusul nu merge la plimbare, cu atat este mai util, mai ales atunci cand acesta trebuie transportat din casa sau de la locul de joaca in masina si invers. De aceea, in alegerea caruciorului potrivit, tineti cont de capacitatea de pliere a acestuia.

Frane si manevrabilitate. In alegerea caruciorului potrivit, de preferat este sa testati la fata locului franele, manevrabilitatea, dar si tipul de roti.

Daca in cazul franelor, se foloseste de regula o pana care blocheaza rotile, manevrabilitatea poate fi testata chiar in magazin. Inainte de a cumpara caruciorul, faceti o scurta plimbare cu el prin magazin si acordati o atentie deosebita la curbe, la urcat si la coborat scarile, acolo unde este posibil.

Tipul de roti. Pentru o plimbare placuta si sigura, chiar si pe un teren denivelat, tipul de roti face diferenta. La plimbare, un bebelus somnoros va putea sa doarma linistit daca alegeti un carucior cu roti mari din cauciuc sau silicon. Acestea fac carutul mai manevrabil si plimbarea mai lina.

Rotile din plastic produc mai mult zgomot, iar modelele de carucioare prevazute cu suspensii pe fiecare roata atenueaza si mai mult socurile.

Accesorii

Plimbarea va fi mai placuta pentru bebelus, daca in achizitionarea caruciorului tineti cont ca acesta sa fie echipat cu husa de ploaie, plasa pentru tantari, umbrela sau copertina de ploaie. Cosul pentru bagaje amplasat sub carucior este si el util atunci cand vrei sa iei pe drum jucarii pentru plimbarea in parc.

Unele carucioare sunt prevazute cu suport pentru pahar sau biberon pe manerul carutului si husa de picioare, necesara pentru a proteja copilul in zilele friguroase. Exista si modele de carucioare pentru copii in care cosurile acestora pot fi transformate in scaune auto.

Evident ca un carucior multifunctional este mult mai scump decat unul simplu, fara prea multe accesorii si facilitati. Insa caruciorul este o achizitie importanta, de aceea nu trebuie sa va zgarciti in alegerea modelului potrivit pentru copilul dvs.

Deoarece un model ieftin nu prezinta intotdeauna siguranta pentru copil, este mai putin confortabil si are o rezistenta slaba, incercati sa tineti cont de toate facilitatile oferite de acest mijloc de transport inainte de a arunca banii pe fereastra pe un articol de plimbare inutil.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului