Cresterea copilului

#alcool #bebelusi #alaptat #broccoli #citrice #usturoi #sistem digestiv #alimentie

Alimente pe care sa le eviti in timpul alaptatului

Stiai ca un aliment este complet eliminat din organism in decurs de doua saptamani? Astfel, alimentele pe care le consumi in timpul perioadei de alaptare au un impact direct asupra bebelusului tau, care poate reactiona negativ la aromele si substantele pe care le primeste prin laptele matern. Daca este irascibil, are probleme de somn sau sufera de congestie, este foarte posibil ca alimentele consumate de tine sa fie responsabile pentru starea lui. Descopera mai jos care sunt alimentele pe care este bine sa le eviti in timpul alaptatului!

1 Cafea

Atunci cand bei cafea, o parte din cafeina ajunge in laptele matern. Deoarece bebelusii nu pot o pot elimina din organism la fel de repede ca si adultii, prea multa cafeina in organismul lor tanar duce la iritabilitate, insomnie si plansete.

Solutia este sa reduci consumul de cofeina. Oricat de obosita ai fi, un bebelus irascibil va agrava si mai mult situatia.

2 Ciocolata

La fel ca si cafeaua, ciocolata contine cafeina, care ajunge rapid in sistemul digestiv al bebelusului. Daca ciocolata este desertul tau preferat, incearca sa o consumi doar dupa momentul alaptarii. Alege ciocolata neagra de calitate si nu mai mult de 30 de grame pe zi!

3 Citrice

Compusii activi care se gasesc in citrice irita tractul gastrointestinal nedezvoltat al bebelusului tau si duc la agitatie, deranjamente stomacale si iritatii. Este bine sa renunti la aceste fructe pe perioada alaptatului si sa le inlocuiesti cu alte surse de vitamina C, precum mango sau papaya.

4 Broccoli

Alimente precum broccoli, conopida, varza si altele care produc gaze trebuie evitate pe perioada alaptarii, deoarece duc la colici si gaze la bebelusi. Din aceeasi categorie fac parte si castravetii, ardeii, ceapa si fructele de mare.

5 Alcool

Printre posibilele efecte secundare ale consumului de alcool se numara ameteala, slabiciunea fizica si cresterea in greutate anormala a bebelusului. In plus, femeile care consuma alcool in perioada alaptarii produc mai putin lapte.

6 Alimente picante

Chiar si un praf de piper sau pudra chili poate face ca bebelusul tau sa devina iritat si agitat pentru mai multe ore. Pentru a condimenta alimentele, foloseste suc si coaja de lamaie si ghimbir, care au chiar efecte calmante asupra sugarului.

7 Usturoi

Aroma usturoiului ajunge rapid in laptele matern si ramane acolo chiar si doua ore de la consum. Majoritatea bebelusilor reactioneaza negativ la mirosurile neplacute si exista riscul sa nu mai vrea la san.

Sursa foto:pregnancy.flattummytips.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare