Cresterea copilului

#bebelusi #alergii #cezariana bebelusi #dezvoltare alergii

Bebelusii nascuti prin cezariana prezinta un risc mai mare de a dezvolta alergii

Bebelusii nascuti prin cezariana au un sistem imunitar mai scazut, comparativ cu cei nascuti normal, din cauza nivelului scazut de bacterii prietenoase din burtica, spun expertii. Astfel, micutii sunt mai predispusi la anumite afectiuni, cum sunt alergiile, remarca oamenii de stiinta.

Specialistii suedezi au descoperit ca bebelusii care sunt adusi pe lume prin operatia de cezariana au o cantitate mai mica de bacterii benefice organismului in intestine in primii doi ani de viata, comparativ cu cei care sunt nascuti natural.

Studiul lor a fost publicat din revista britanica de specialitate "Gut" si arata ca nivelul scazut de bacterii intestinale bune are implicatii in dezvoltarea sistemului imunitar. Acest lucru este corelat si cu faptul ca bebelusii nascuti prin cezariana au prezentat si un sistem deficitar in ceea ce priveste protectia impotriva alergiilor, scrie Daily Mail.


Le lipseste o grupa de bacterii bune

Cercetatorii suedezi au examinat burtica a 24 de nou-nascuti, noua dintre acestia fiind adusi pe lume cu ajutorul operatiei de cezariana. Specialistii au luat probe de materii fecale la varsta de o saptamana a bebelusilor, iar apoi cand acestia au implinit varsta de o luna, trei luni, sase luni, 12 luni si 24 de luni. De asemenea, bebelusilor participanti la studiu le-au fost colectate si probe de sange pentru a le testa raspunsul sistemului imunitar in fata alergiilor.

Rezultatele au aratat ca celor noua bebelusi nascuti prin cezariana le-a lipsit una dintre grupele majore ale bacteriilor intestinale, numita Bacteroidetes, grupa pe care au obtinut-o tarziu comparativ cu cei nascuti pe cale naturala.

"Colonizarea microbiana a tractului gastrointestinal al copilului este importanta pentru dezvoltarea postnatala a sistemului imunitar. In acest caz, bebelusii nascuti prin cezariana fie nu aveau, fie au dobandit mai tarziu una dintre grupele majore de bacterii intestinale benefice", au afirmat expertii suedezi.

Rezultatele cercetarii nu au fost influentate de tratamentul cu antibiotice primit de mama in cazul unei infectii, tractul intestinal fiind steril in uter, afirmand specialistii.

Sursa foto: moms.popsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare