Cresterea copilului

#moarte subita #sugar #somn bebelus #dormit cu bebelusul

Beneficiile dormitului in pat cu bebelusul

Dormitul in pat cu bebelusul este practicat in sanul multor familii, mai ales daca acesta este nou-nascut. Obiceiul de a-l lua pe bebe sa doarma in pat cu voi a fost criticat de-a lungul timpului, din cauza riscurilor si efectelor negative asupra relatiei de cuplu si sanatatii micutului. Totusi, specialistii atrag atentia si asupra beneficiilor dormitului la comun pentru copii!

 

Dezvolta mai usor relatia mama-bebelus dupa nastere


Atasamentul dintre mama si bebe este firesc si survine in mod natural imediat dupa nastere. Insa relatia dintre cei doi trebuie incurajata permanent, iar dormitul in acelasi pat cu bebelusul este o metoda care ajuta la consolidarea ei.
 

Scade riscul aparitiei sindromului mortii subite la sugar


sindromul mortii subite la sugar este una dintre cele mai neobisnuite si periculoase afectiuni care pot aparea la bebelusi imediat dupa nastere. Acesta conduce la decesul copilului si se caracterizeaza prin incetarea brusca a respiratiei in timpul somnului, din cauze necunoscute in totalitate. Specialistii sustin ca daca dormi cu el in pat, veghezi mai atent la cum doarme si la felul in care respira prevenind aceste accidente.
 

Asigura o sanatate buna pe timpul somnului


Copiii care dorm cu parintii in pat sunt mai sanatosi. Se pare ca ajuta la reglarea temperaturii corporale si la combaterea problemelor de sanatate ce ar putea aparea pe timpul noptii. Bebelusul face mai putine pauze de respirat cand doarme cu parintii, nu mai tresare si are parte de un somn odihnitor.

Riscul accidentelor din timpul noptii (sufocare, traume etc.) este mai scazut atunci cand dormi cu bebe decat daca e lasat sa doarma singur in patut . Copilul este mai protejat si tinut in siguranta, chiar daca mult timp s-a crezut ca riscul de fatalitate este mai mare tocmai atunci cand dorm la comun.
 

Ofera o evolutie psihologica favorabila pe termen lung


Bebelusul are de beneficiat si din punct de vedere psihologic de pe urma somnului la comun cu parintii. Acesta va avea o stima de sine crescuta si va fi mai putin anxios decat copilul care doarme singurel in patut.

El este mai putin predispus afectiunilor psihiatrice si va avea un comportament pozitiv la scoala in comparatie cu alti copii. Se pare ca ei capata mult mai rapid independenta si sunt mai responsabili.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare