Cresterea copilului

#parinti #iubit #intalnire #prezentare

Cand este momentul ca iubitul tau sa-ti cunoasca familia?

Intalnirea cu parintii presupune un stres atat pentru parinti, cat si pentru iubitul tau sau pentru tine. „Ii va placea? Nu-i va  placea?”, „Se va intelege bine iubi al meu cu ei... nu se va intelege?”, „ Ma vor face de ras. Ce ma fac daca ma fac de ras?”. Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile problema pe care ai putea sa ti le pui  atunci cand barbatul din viata ta este programat sa dea ochii pentru prima oara cu fabuloasa ta familie.

Insa lucrurile nu sunt chiar atat de grave precum par, daca tii cont de cateva detalii importante, cum ar fi timpul.
Trebuie sa stii ca alegerea momentului potrivit pentru a-l prezenta pe noul tau iubit familiei este foarte importanta . Iar, daca te gandesti ca acest aspect al problemei este irelevant si asta pentru ca nu-ti poate aduce niciun prejudiciu relatiei tale, te-ai putea insela . Un „timing” prost ales pentru vizitele de curtoazie dintre ai tai si partener poate duce chiar la destramarea relatiei respective.

Astfel, daca iti cunosti iubitul de doar doua-trei luni, sub nicio forma... dar sub nicio forma sa nu-l prezenti inca familiei. Mai ales daca stii ca ai o familie mai „zapacita” si greu de strunit si instruit. Probabil ca acum o sa zici ca: „Da, bine, tu nu stii cum sunt ai mei. Ma bat la cap zilnic ca vor sa-l cunoasca si ei pe cel cu care imi pierd noptile. Cat crezi ca mai pot sa-i duc asa cu zaharelul?” Daca tii cu adevarat la el, iti  spun eu ca mai poti  si inca vreo doua luni, cel putin. Asa, ii dai si iubitului tau timp sa stie exact cat de profunde sunt sentimentele lui pentru tine si sa se implice mai mult in relatie. Mai mult ca sigur, vei avea nevoie sa stii ca te iubeste cu adevarat, in cazul in care intalnirile vor merge prost. Astfel ca ai rabdare si cat astepti, poti sa testezi terenul. Povesteste-i  partenerului tau diverse intamplari hazlii cu ai tai si vezi cum reactioneaza.

Tine cont, nici un barbat nu a parasit vreodata o femeie pentru ca i-a cunoscut prea tarziu parintii. Insa daca ii cunoaste prea devreme, s-ar putea speria de ideea unui angajament.

Acum ca am stabilit clar care este momentul potrivit pentru intalnire, sa vedem si care vor fi imprejurimile in care acestia se vor cunoaste.

Dupa ce ai tai te-au batut la cap luni in sir ca vor sa-l cunoasca odata  si-odata pe cel care ti-a furat inima, tinzi sa cedezi psihic si sa iei hotararile cele mai proaste doar pentru a scapa. Cum ar fi, de exemplu, sa-ti  scoti tot neamul in oras, de ziua ta onomastica , si sa te prezinti si cu iubitul. Gandeste-te asa: ti-a gresit cu ceva iubitul tau incat sa-l pui acum sa dea piept cu uraganul, cunoscandu-ti toate rudele deodata? Nu crezi ca este mai sanatos sa o iei pe rand? Adica, ierarhic din punct de vedere al gradului de inrudire?  Intai fratilor si surorilor, apoi parintilor, astfel incat la prima vizita sa nu fii singura persoana cu care a mai vorbit, ulterior matusii si bunicilor? Ii acorzi si lui asa timp sa se acomodeze cu situatia.

Cum sa te comporti dupa prima intalnire

In cazul in care intalnirile au decurs normal, prietenul tau a fost incantat de familia ta si vice-versa , sa nu te astepti ca de acum inainte sa fiti o familie mare si fericita care se intalneste in fiecare duminica la masa de pranz sau in fiecare concediu, pe litoral. Ce este prea mult strica. Nu este firesc  si normal ca iubitul tau sa ia contact atat de des cu ai tai, mai ales daca sunteti la inceput de relatie. Totul se face treptat si cu rabdare. Doar nu vrei sa creada ca ii bagi pe gat pe mami si pe tati, nu? Cel mai bine ar fi sa va limitati doar la vizitele de sarbatori sau la ocaziile si evenimentele importante din familie.
 

Foto : www.allowwomenstalk.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului