Cresterea copilului

#cat doarme un copil #varsta somn copii #probleme somn # somn copii #cresterea copilului

Care este ora ideala la care ar trebui sa adoarma copilul

Orice parinte stie cat de important este ca un copil sa doarma suficient. O aplicatie simpla te ajuta sa afli acest lucru, in functie de varsta copilului si de ora la care se trezeste dimineata.

Mai devreme nu inseamna neaparat mai bine in cazul somnului copilului, daca acest lucru inseamna ca micutul se va trezi in timpul unui ciclu de somn. Astfel, secretul pentru a avea un copil vesel, bine dispus si cooperant dimineata este sa gasesti ora ideala de culcare a copilului. 

Un calculator de somn pentru copii pe care il poti gasi pe acest site determina exact aceasta ora, in functie de varsta copilului - incepand cu 4 ani si terminand cu adolescentii de 18 ani.

Lucy Shrimpton, expert in acest domeniu, a explicat pentru publicatia britanica "The Daily Mail" ca "indiferent de lungimea somnului, cel mai bun start intr-o noua zi il avem atunci cand ne trezim dintr-o stare de somn superficial, nu adanc". 

De exemplu, potrivit calculatorului de somn, un copil de 4 ani care trebuie sa se trezeasca la 7 dimineata, ar trebui sa se culce seara la 5:46pm, 6:16pm, 6:46pm, 7:16pm sau 7:46pm, deoarece ciclul sau de somn este de 30 de minute. In cazul unui copil de 7 ani, cu un ciclu de somn de 50 de minute, ora de culcare ar trebui sa fie  7:56pm, 8:46pm sau 9:36pm.

Foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare