Cresterea copilului

#camera copiilor #comoda

Care sunt cele mai sigure comode pentru camera copiilor

Amenajarea camerei pentru copii se realizeaza pe principii diferite fata de restul casei. Dormitorul celor mici sau zona de joaca trebuie sa ofere un spatiu sigur si confortabil pentru ei, in care sa se simta in largul lor, iar dumneavoastra sa ii stiti feriti de orice pericole.

 

In cele ce urmeaza va vom prezenta care sunt caracteristicile unor comode pentru camera copiilor si ce este bine sa luati in considerare atunci cand achizitionati astfel de piese de mobilier.

Comode din materiale de calitate, cu finisaje sigure

Un aspect important este calitatea materialelor si a finisajelor. Siguranta copilului primeaza, astfel incat e bine sa alegeti o comoda in functie de acestea. Vopselele aplicate trebuie sa fie netoxice, certificate, iar materialele folosite sa fie cat mai naturale si rezistente. In acest sens, recomandam lemnul si fibrele textile.

Un detaliu esential in alegerea comodelor pentru copii este evitarea colturilor ascutite! Cei mici alearga, pot fi neatenti, aluneca si se lovesc, iar cea mai sigura modalitate de a preveni accidentele mai serioase este achizitionarea pieselor de mobilier cu finisaje rotunjite.

De asemenea, este bine sa acordati atentie detaliilor in relief. Un model frumos lucrat si atragator de comoda nu este bun pentru copii, daca nu este sigur. Produsul trebuie sa fie lipsit de aplicatii exterioare cu scop exclusiv estetic, care ar putea accentua o lovitura in cazul in care cel mic se impiedica si cade.

Comode stabile, de dimensiuni potrivite

O caracteristica esentiala pentru o comoda destinata camerei copiilor este stabilitatea acesteia. Este bine ca piesele de mobilier la care cei mici au acces sa aiba picioare de sprijin trainice sau sa fie pozitionate direct pe podea. In absenta unui covor, existand riscul de alunecare, ar fi indicat sa cumparati o comoda cu sistem antiderapant.

De asemenea, zona dintre mobilier si podea trebuie sa fie cat mai redusa, pentru a evita situatiile in care cel mic isi poate prinde mainile sau degetele sub mobila. In plus, daca o jucarie sau o minge este aruncata prin camera, va avea mai putine sanse sa ajunga sub comoda, iar copilul nu va fi tentat de acel spatiu.

Obiectele din camera celor mici trebuie adaptate varstei si inaltimii lor. In functie de scopul comodei, copilul va avea acces cu prioritate la sertarele de interes pentru el. Spre exemplu, jucariile pot fi asezate cat mai jos, pentru un acces facil, iar hainele pot fi depozitate mai sus, daca cel mic nu stie inca sa se imbrace singur.

Comode compartimentate inteligent, cu sisteme de siguranta

O comoda sigura pentru copii este multifunctionala, integrata responsabil in design-ul general al camerei. Daca piesa de mobilier este mai scunda, ea nu trebuie pozitionata in proximitatea ferestrelor, pentru a evita ca cel mic sa se urce pe aceasta.

De asemenea, sertarele ar fi bine sa aiba incuietori de siguranta, sisteme de blocare sau inchidere lenta, pentru a nu putea fi trantite. Daca preferati o comoda mai inalta, asigurati-va ca sertarele superioare sunt foarte bine ancorate si greu de tras pentru cel mic. Daca acest lucru nu este posibil, alegeti una cu sertare mai multe, dar mai usoare, eventual din materiale textile.

Pe de alta parte, daca preferati spatiile de depozitare incapatoare si mari, luati in considerare mobilierul mai greu, cu o buna stabilitate si cu sertare bine fixate. Alte optiuni sunt comodele compartimentate deschis, cu rafturi, sau modelele cu design mixt.

Acum stiti care sunt cele mai sigure comode pentru copii si la ce sa fiti atenti cand achizitionati un astfel de articol pentru camera celor mici.

FOTO: shutterstock.com/ro/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului