Cresterea copilului

#gradinita # copil gradinita #acomodare gradinita

Ce faci cand copilul nu vrea sa mearga la gradinita

Refuzul copilului de a merge la gradinita este una dintre cele mai comune probleme cu care se confrunta mamicile din intreaga lume. Frica de nou, timiditatea, disciplina specifica acestui loc, lipsa rasfatului de acasa, sentimentul de singurate, toate aceste motive pot determina un copil sa dezvolte o antipatie fata de gradinita. Ce este de facut in aceasta situatie?


1. Evita sa cedezi in fata lacrimilor lui

Copiii stiu cel mai bine cum sa-si santajeze emotional parintii pentru a obtine ceea ce vor, asa ca nu ar trebui sa te mire daca prichindelul tau incepe sa planga in fiecare dimineata cand il duci la gradinita sau daca incepe sa faca mici crize de nervi cand il lasi cu educatoarea.

Trebuie sa intelegi ca el este obisnuit cu anumite persoane care au avut grija de el: tu, tata, bunica, bona, sora mai mare etc. Brusc, aceste persoane dragi sunt inlocuite de persoane total necunoscute. Reactia lui de respingere este normala la inceput, pana cand se adapteaza noii colectivitati, iar episoadele de plans se pot manifesta pana cand dobandeste sentimentul de siguranta in preajma unor persoane necunoscute.

Nu ceda in fata lacrimilor si nu-l lua acasa imediat ce refuza sa mearga la gradinita. Daca vede ca aceasta este solutia pentru a scapa de gradinita, copilul o va pune in practica de fiecare data.


2. Arata-i partea frumoasa a mersului la gradinita

Unii copii refuza sa mearga la gradinita deoarece educatoarea le spune tot timpul ce au voie si ce nu au voie sa faca, primesc o mancare pe care acasa ar fi putut sa o refuze, trebuie sa doarma la o ora anume, trebuie sa deseneze desi vor sa se joace cu masinutele sau trebuie sa cante desi vor sa se uite la televizor. Disciplina de la gradinita nu este intotdeuna pe placul copiilor, de aceea este bine ca parintii sa le arate si partea frumoasa si distractiva a acestui loc.

Invata-l acasa un joc nou si precizeaza-i ca se poate distra si cu copiii de la gradinita la fel de bine cum se distreaza cu tine. Lasa-l sa ia cu el cateva dintre jucariile preferate si organizeaza petreceri cu colegii lui, pentru a-l ajuta sa-i cunoasca mai bine.


3. Afla de ce nu vrea sa mearga la gradinita

Refuzul copilului de a merge la gradinita poate avea la baza motive mult mai serioase, pe care trebuie sa le afli. Poate ca are un coleg care il bate in fiecare zi, poate ca educatoarea este prea severa si tipa la el. Abia cand afli motivul pentru care nu vrea sa mearga la gradinita, poti lua masurile potrivite.

Sursa foto: danielgoldberg.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului