Cresterea copilului

#cadouri #cadouri craciun #cadouri nedorite

Ce faci cu cadourile de Craciun nedorite

Nu este nicio surpriza pentru nimeni ca de Craciun primim si cadouri care nu ne plac si carora nu reusim sa le gasim nicio folosinta . De cele mai multe ori deja mai avem acasa inca un exemplar din puloverul cu reni sau sosetele cu Mos Craciun.

Printre cele mai nepopulare cadouri de Craciun se numara puloverele festive, lenjeria intima si sosetele ciudate, carti cu biografiile celebritatilor sau obiectele crosetate.

De obicei, aceste cadouri sunt achizitionate de matusile, unchii sau rudele cu care nu peterecem prea mult timp si care nu ne cunosc preferintele, insa sunt obligati sa aduca ceva de Craciun. De cele mai multe ori, aceste cadouri sfarsesc fie depozitate prin cutii in care nu mai umbla nimeni, fie direct la cosul de gunoi.

Te-ai gandit insa ca poti face si altceva cu cadourile nedorite de Craciun? Le poti vinde, recicla sau schimba cu alte produse. De asemenea, poti dona aceste cadouri unor persoane care chiar au nevoie de ele.
 

Iata ce poti face cu cadourile nedorite de Craciun:

Schimba sau cere banii pe cadourile nedorite
 

Daca stii de la ce magazin au fost cumparate, iar cel care ti-a oferit cadoul mai pastreaza bonul, poti merge sa il schimbi sau sa ceri banii inapoi. Nu toate magazinele practica acest lucru, insa poti incerca, in special daca obiectul primit este deteriorat.

De cele mai multe ori insa, magazinele vor dori doar sa iti schimbe obiectele returnate. In acdest fel vei putea alege un obiect care iti place sau care iti va fi folositor.

In cazul magazinelor electrocasnice insa, lucrurile se complica. Daca obiectul a fost scos din cutie nu ti-l vor schimba, decat in cazul in care este defect.

De asemenea, daca vrei sa schimbi cadoul sau sa primesti banii pe el, este indicat sa mergi cat mai repede la magazin. Dupa 30 de zile nimeni nu va mai vrea inapoi obiectele tale.
 

Vinde cadoul nedorit


Daca nu il poti schimba sau lua banii pe cadoul nedorit de Craciun, il poti revinde chiar tu, fie la cunostinte, fie prin intermediul site-urilor care se ocupa cu vanzarile.

Daca il promovezi cat mai repede, sansele de a scapa de cadoul nedorit de Craciun sunt foarte mari. In general, pretul trebuie sa fie usor mai mic decat in magazinele de specialitate, unde obiectul respectiv poate fi gasit in mod normal.

Cand vinzi astfel de obiecte este important sa pastrezi cutia in care a fost ambalat si toate instructiunile de folosinta. De asemenea, daca este defect sau are mici imperfectiuni, trebuie sa specifici acest lucru.
 

Doneaza cadoul nedorit de Craciun


Un alt lucru pe care il poti face cu cadourile nedorite de Craciun este sa le donezi. In aceasta perioada, exista numeroase asociatii si organizatii care strang diverse obiecte pentru casele de batrani sau centrele de copii.

Este insa important sa donezi obiectele care nu iti trebuie in stare buna de functionare. Daca la randul tau ai primit un obiect defect, trebuie sa specifici acest lucru atunci cand il dai mai departe.

De asemenea, poti oferi la randul tau mai departe cadourile nedorite, unor rude mai indepartate sau persoanelor mai putin favorizate de soarta.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului