Cresterea copilului

#parinti #ingrijire copil #sfaturi parinti #sfaturi ingrijire copil

Ce inseamna cu adevarat sa fii mama: 5 lucruri pe care nu ti le spune nimeni

Se spune ca meseria de mama este cea mai frumoasa din lume, insa foarte putina lume vorbeste despre provocarile, dificultatile si problemele pe care le intampini atunci cand esti parinte. Este clar ca viata ti se schimba radical din primul moment in care iti tii bebelusul in brate, dar euforia, bucuria si satisfactia de a avea un copil sunt adesea obtinute cu sacrificii si efort, pentru care este bine sa fii pregatita inainte de a deveni mamica!

1. Grijile nu se termina niciodata

Crezi ca din primul moment in care iti tii bebelusul in brate, vei scapa de anxietatea si grijile care ti-au tot dat tarcoale in sarcina? Gresit! Acestea se vor inmulti inzecit pe tot parcursul copilariei! Tot ce poti face este sa te "impaci" cu ele si sa accepti ideea ca nu poti controla intotdeauna totul.

2. Oboseala devine o stare de fapt

Ingrijirea nou-nascutului iti ocupa 90% din timp, iar energia ta este insuficienta pentru a face fata tuturor indatoririlor de mamica, sotie, prietena sau gospodina. La inceput, oboseala te copleseste, dar se stie deja ca una dintre "superputerile" mamicilor este ca gasesc intotdeauna resurse in interiorul lor pentru a face fata cu succes tuturor problemelor si sarcinilor pe care le au de dus pana la capat. Cum? Numai ele stiu!

3. Viata ta personala trece pe planul doi

Ti-ai promis ca nu iti vei ignora partenerul de viata sau prietenii din momentul in care vei deveni parinte. Insa cand te lovesti "cu capul" de aceasta meserie, constati ca programul nu este doar full-time, ci ca presupune multe ore suplimentare, care te fac sa iti treci viata personala si sociala pe planul al doilea.

4. Sentimentul de singuratate te bantuie

Desi esti inconjurata de o multime de persoane dornice, exista posibilitatea sa traiesti un sentiment confuz de singuratate. Stii bine ca tu esti principalul pion in ingrijirea copilului si ca sentimentele de confuzie, grija sau frica pe care le resimti nu pot fi intelese usor de catre cei din jur.

5. Intimitatea devine un lux

Unul dintre inconvenientele pentru care trebuie sa te pregatesti atunci cand vrei sa devii mama este lipsa intimitatii si a timpului dedicat ingrijirii personale. Asteapta-te sa nu ai timp pentru aceleasi ritualuri de ingrijire pe care le aveai inainte de nastere si nici sa mai poti sta linistita cateva ore in dormitor citind sau uitandu-te la filmele preferate.

Sursa foto: quoteko.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului