Lucruri suparatoare pe care le vei auzi in timpul sarcinii. Iata cum sa reactionezi!

Cresterea copilului

#gravida #sarcina #sfaturi sarcina

Lucruri suparatoare pe care le vei auzi in timpul sarcinii. Iata cum sa reactionezi!

Indiferent daca ai ales sa faci un copil de foarte tanara sau dupa ce ti-ai construit o cariera si te simti stapana pe tine si pe viitorul tau, exista cateva clisee pe care le vei auzi, probabil, de la apropiatii tai in perioada sarcinii.

Este firesc sa te deranjeze multe lucruri care ti se spun, insa pastreaza-ti cumpatul si incearca sa le explici cu delicatete binevoitorilor ca te-ai pregatit pentru ceea ce urmeaza. Iata la ce sa te astepti sa auzi, totusi, atunci cand te intalnesti cu prietenii sau cu rudele tale, in perioada sarcinii:

"Nu te speria de..."

Atat medicii, cat si prietenii presupun ca, daca pui intrebari in legatura cu anumite aspecte care privesc sanatatea sau cresterea copilului tau, esti inspaimantata de gandul ca ti s-ar putea intampla ceea ce este mai rau. Spune-le cu calm ca vrei doar sa te informezi si sa fii pregatita pentru orice situatie, insa asta nu inseamna ca suferi de paranoia sau esti pe punctul de a face atacuri de panica.

"Nu ar trebui sa-ti faci griji..."

Bineinteles ca vrei sa planifici tot ce tine de nastere cat mai din timp si sa pui toate detaliile la punct, astfel incat sa nu va lipseasca nimic tie si copilului tau. Iar anumite persoane iti vor sugera sa amani cateva decizii, pentru simplul fapt ca se vor materializa mai tarziu. Nu uita ca deciziile iti apartin in totalitate si ca ai tot dreptul sa fii organizata si stricta in privinta planificarii analizelor si a nasterii.

"Nu te vei mai putea bucura de nimic"

In acest caz, cliseele variaza de la avertismente precum "Nu vei mai dormi niciodata!" pana sfaturi disperate de genul "Fa acum tot ce-ti doresti sa faci, viziteaza locurile pe care vrei sa le vezi, pentru ca dupa aceea nu vei mai reusi".

Cu toate astea, tu stii ca oamenii fac in continuare copii, ceea ce inseamna ca acest lucru le ofera si satisfactii, nu doar probleme. Asa ca nu permite nimanui sa-ti induca aceasta gandire negativista conform careia nu te vei mai distra niciodata.

Povestile ingrozitoare despre nastere

Mai ales daca esti la primul copil si nu stii ce inseamna durerile nasterii sau cum te-ai recupera dupa o cezariana, nu vrei sa auzi povestile despre nasterea dureroasa a altcuiva. Desigur, te vei informa si te vei pregati pentru orice, dar asta nu inseamna ca vei permite oricui sa te demoralizeze cu experientele sale mai putin placute.

Sursa foto: womenpla.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare