Cresterea copilului

#relatii de familie #relatii de prietenie #relatie vecini

Ce nu trebuie sa spui vecinilor si cunoscutilor

Te intalnesti pe strada cu o cunostinta din scoala generala sau iei liftul impreuna cu un vecin. Cum lumea este inclinata spre conversatia de complezenta, te vei trezi in situatia de a raspunde la intrebari referitoare la ceea ce faci, de unde vii, ce-ti face familia etc. Exista, insa, scapari care se pot intoarce impotriva ta. Afla ce nu trebuie sa spui cunoscutilor.
 

Starea ta de sanatate


Evita sa vorbesti despre problemele tale de sanatate cu oameni pe care ii stii din vedere sau cu persoane din exteriorul familiei. Sanatatea este un subiect intim si nu ai nimic de castigat daca ceilalti iti stiu afectiunile. Dimpotriva. S-ar putea sa te trezesti cu o intrebare pe wall-ul tau de Facebook de tipul "Cum mai stai cu iritatia aia de pe mana?" Pana apuci sa-l stergi, vor fi aflat multi ca ai fost sau urmeaza sa mergi la dermatolog.
 

Situatia profesionala


Este anormal si lipsit de sens, insa sunt foarte multi oameni care nu au nicio relatie speciala sau apropiata cu tine si care vor sa stie unde lucrezi si ce salariu ai. Chiar si in lift unii vecini profita de ocazie sa te traga de limba pentru a-si da seama daca iti merge bine sau nu. Fereste-te de situatiile compromitatoare. Salariul este intotdeauna un subiect personal, indiferent ce incearca altii sa sustina. Iar faptul ca esti fericit sau nefericit este, iarasi, treaba ta.
 

Probleme de familie


Daca vine un vecin in vizita sa imprumute cheia de la uscatorie sau te intalnesti in piata cu un cunoscut, nu inseamna ca este o ocazie buna sa-i povestesti despre problemele personale. In general, pe nimeni nu intereseaza cu adevarat, unii nu vor sa auda, iar altii isi doresc sa te traga de limba numai pentru placerea personala.

Chiar si problemele cu care se confrunta copiii tai trebuie sa stea departe de urechile curiosilor. In caz contrar, cel mic poate fi expus unor situatii care sa-l afecteze mult in plan moral. Nu-ti vorbi de rau parintii, fratii, copiii sau partenerul de viata in fata unui cunoscut. Ceea ce spuneau parintii pe vremea copilariei tale este valabil si acum: nu da tot din casa!
 

Un succes sau realizare majora


O alta greseala este sa-ti impartasesti bucuria cu simplele cunostinte. Este foarte putin probabil ca persoanele pe care le stii din vedere sa se bucure ca te muti in casa noua . Oricat de mare ar fi bucuria, celebreaza un eveniment special sau sarbatoreste un succes alaturi de familie si prietenii apropiati. In caz contrar, pot aparea invidii si dusmanii.
 

Perioadele in care lipsesti de acasa


Persoanele care stiu unde locuiesti si care nu fac parte din cercul de apropiati nu ar trebui sa stie cand si cat timp pleci de acasa. Exista, uneori, cazuri de imprudenta , in care vecinii pot fi pacaliti de hoti cu intrebari astfel incat sa afle informatii pe care nu ar trebui sa le cunoasca nimeni.
 

Bunurile personale si obiectele importante


Daca ai in casa bunuri de valoare, nu povesti oricui despre aceste lucruri. Cutia in care tii actele, banii pusi deoparte, cutia cu bijuterii sunt doar cateva lucruri de care trebuie sa ai grija.

Sursa foto : processedworld.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului