Cresterea copilului

#deschidere an scolar #sfaturi parinti #prima zi de scoala #elevi

Ce sa faci ACUM pentru ca prima zi de scoala sa nu fie corvoada

In aproape orice familie, prima zi de scoala este asteptata cu emotii! In unele cazuri apare si teama, fie ca vorbim desre viitori elevi, fie despre care ii insotesc la deschiderea anului scolar! Exista si situatii in care ziua de 14 septembrie este asteptata cu nerabdare. Iata cum iti poti ajuta copilul sa fie increzator in prima zi de scoala!


Jocul de-a scoala este cea mai simpla si eficienta metoda prin care iti poti pot pregati copilul pentru ziua cea mare. In acest fel, copilul isi va face o idee despre ce se va intampla la cursuri si cum trebuie sa discute cu invatatoarea, scrie Netmums.com. Nu este tot!

  • Daca va avea uniforma, o idee buna este sa o probeze cu cateva zile inainte si sa invete cum sa se imbrace singur, daca nu stie deja acest lucru. Indicat este sa-i alegi haine usor de imbracat si pantofi cu arici in loc de sireturi, pentru ca micutul sa se descurce mai usor.
  • O buna comunicare intre voi este esentiala. Cel mic trebuie sa aiba incredere in sine, sa stie ca isi poate arata sentimentele si emotiile, ca poate cere ajutor cand are nevoie. Asa ca zilele acestea, incearca sa verifici daca exista unele probleme de comunicare!
  • Un copil care merge la scoala va trebui sa-si faca acolo noi prieteni, asa ca asigura-te ca stie sa negocieze cu alti copii si sa imparta lucruri. Tot jocurile sunt cele care il pot invata sa respecte regulile si sa nu se supere (prea tare) atunci cand pierde.
     

Sursa foto: Hepta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului