Cresterea copilului

#craciun #mos craciun #copii #brad

Ce sa faci cand copilul nu mai crede in Mos Craciun

Dupa pragul de 10 – 12 ani, copiii incep sa se indoiasca de existenta lui Mos Craciun , insa acest lucru nu inseamna neaparat si sfarsitul magiei sarbatorilor de iarna. Batranul cu barba alba, care vine cu desaga incarcata in fiecare 25 decembrie, trebuie sa ramana in inimile noastre si ale copiilor nostri pana la adanci batraneti.

Foarte multi copii incep sa isi puna diverse intrebari legate de Mos Craciun pe masura ce cresc. Mosul nu este prea batran sa mai vina sa ne aduca daruri? Unde isi lasa sania cu reni? De unde stie Mosul ce mi-am dorit eu? sau dimpotriva De ce nu mi-a adus Mosul cadoul dorit?

Este o datorie morala a parintilor sa prelungeasca momentul adevarului pentru cat mai tarziu posibil, sa ii lase pe copii sa creada in magia Craciunului si a sarbatorilor de iarna. Totusi, pentru ca basmele nu pot continua la infinit, iar copilul tau va afla intr-un final adevarul, nu poti decat sa speri ca pentru el, trairile si bucuriile de sarbatori vor fi la fel de intense si de frumoase ca si pana acum.

Iata cateva sugestii pentru a avea an de an un Craciun plin de magie:

Impodobiti mereu bradul

Daca din momentul in care a aflat ca Mos Craciun nu exista, renuntati si la obiceiurile specifice sarbatorilor de iarna, atunci in mod sigur noaptea de Craciun nu va mai avea nimic deosebit. Cumparati impreuna bradul, globuletele si beteala , iar in seara de dinaintea Craciunului ascultati colinde si impodobiti bradul si casa cu globulete si accesorii care de care mai frumoase. Aceasta “activitate” este una la care trebuie sa participe toti membrii familiei, pentru ca totul trebuie sa fie in perfecta armonie .

Cadourile de sub brad

Nu are importanta ca acum copilul stie cu adevarat cine este Mosul. Important este ca seara sa adorama cu gandul si cu emotiile cadourilor pe care le va primi in dar. Asadar, cumpara-i in continuare cadouri, iar in noaptea de Craciun aseaza-le sub brad. Surpriza va fi la fel de placuta si emotionanta.


Vorbeste in continuare despre Mos Craciun

Este recomandat ca adultii familiei sa se puna de acord si sa vorbeasca in continuare despre Mos Craciun si despre cadourile pe care aceste le aduce. In acest fel trecerea nu va fi foarte brusca.

Costum de Mos Craciun

Tatal, bunicul, unchiul sau vecinul ar putea imbraca un costum de Mos Craciun care sa invioreze atmosfera. Acestea au preturi incepand de la 30 ron si contin: pantalon, haina, curea, barba cu mustata si caciula .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului