Cresterea copilului

#parinti #bebelusi #protectie #plans #ritm cardiac #procese fiziologice #tinut in brate

Ce simt bebelusii cand sunt luati in brate: procesele fiziologice descrise de cercetatori

De ce au nevoie bebelusii sa fie luati in brate pentru a se calma? Iata un mister dezvaluit de oamenii de stiinta japonezi, care au facut cercetari in legatura cu procesele fiziologice care au loc atunci cand pruncul este tinut in bratele mamei. Se pare ca bebelusii se relaxeaza profund, intrucat ritmul cardiac incetineste.

Ce procese fiziologice au loc cand bebelusii sunt luati in brate

Oamenii de stiinta care s-au ocupat de toate cercetarile in acest sens spun ca studiul lor este primul care demonstreaza ca reactia de calmare a copilului, cand este luat in brate, se manifesta ca urmare a unor reglementari cardiace, motorii si ale centrului nervos, care ajuta la relaxarea profunda a celui mic.

Rezultatele au fost publicate in revista "Current Biology" si, potrivit cercetatorilor, ar putea fi de folos pentru parintii care au probleme in a-si linisti copiii.

"Reactia bebelusului este benefica atat pentru mama, cat si pentru copil", a declarat Dr. Kumi Kuroda, de la Riken Brain Science Institute, din Japonia, potrivit Daily Mail.

Cercetatorii sunt de parere ca modul in care bebelusii se calmeaza atunci cand sunt luati in brate este o trasatura de supravietuire pastrata in evolutia mai multor mamifere, precum leii si veveritele.

Plansul necontrolat, abuz asupra copilului

Pentru realizarea acestui studiu, cercetatorii au masurat activitatea electrica a creierului, atat la copii, cat si la puii de soareci.

Cand soriceii sunt ocrotiti de trupul mamei lor, ei adopta o pozitie standard, cu membrele flexate si inceteaza sa mai chitaie. La soricei, efectul calmant a avut de-a face cu simtul tactil si modul in care au perceput puii de soareci miscarea corpului.

Desi studiul a fost realizat cu ajutorul mamelor, cercetatorii cred ca efectul de calmare al copilului, atunci cand este luat in brate, nu are nicio legatura cu persoana care tine bebelusul la piept.

"O astfel de intelegere corecta a comportamentului bebelusilor ar putea reduce frustrarile parintilor si ar fi benefica pentru cel mic, intrucat plansul neconsolat al copilului ar putea reprezenta un abuz asupra acestuia", a declarat Dr. Kuroda, unul dintre realizatorii studiului.

Potrivit oamenilor de stiinta, concluziile acestui studiu ar putea avea implicatii importante pentru parinti.

Sursa foto: purplecrying.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare