Cresterea copilului

#servetele #scutece #dezinfectant #geanta bebelusului #biberoane

Ce trebuie sa contina geanta bebelusului

Experienta ingrijirii unui copil poate fi coplesitoare, iar tinerii parinti au nevoie de timp pentru a se familiariza cu noile responsabilitati. Atunci cand vine vorba despre geanta bebelusului, parintii simt nevoia sa poarte cu ei absolut toate lucrurile pe care le-au cumparat pentru micut.

Daca te regasesti in descriere, afla ca nu este necesar sa iei cu tine toata casa cand pleci in deplasare cu puiul tau. Vezi mai jos care sunt lucrurile care nu trebuie sa iti lipseasca din geanta bebelusului si taie apoi de pe lista celelalte optiuni inutile!

1 Scutece

Geanta celui mic trebuie sa contina intotdeauna mai multe scutece. In functie de distanta fata de casa si timpul pe care il vei petrece departe, este indicat sa ai la tine numarul dublu de scutece pe care crezi ca le vei folosi.

Daca bebelusul este foarte mic si il schimbi des, nu trebuie sa pleci de acasa fara 5-6 scutece in plus. Pentru deplasarile mai scurte, vei avea nevoie de 2-3 scutece.

2 Servetele igienice

De fiecare data cand pleci de acasa, verifica stocul de servetele umede. Dupa scutece, servetelele igienice sunt urmatoarele elemente de baza din geanta bebelusului. Folosite nu numai pentru schimbatul scutecelor, servetelele igienice sunt necesare pentru curatarea micutului dupa masa sau dupa ce a atins diverse obiecte cu risc de contaminare.

3 Dezinfectante pentru maini

Pentru ca mainile tale pot gazdui diverse bacterii si virusuri, ai nevoie de un dezinfectant care nu necesita clatire. Palmele tale vor fi mereu curate cand atingi bebelusul, il hranesti sau dupa ce il schimbi.

4 Paturica pentru schimbat scutecele

Atunci cand trebuie sa il schimbi de scutec pe cel mic, paturicile de acasa vor fi extrem de folositoare, in special daca te afli in locuri neigienice. Ai grija insa ca atunci cand mergi la cumparaturi sa alegi paturi rezistente la apa si umezeala!

5 Crema pentru bebelusi

Iritatiile provocate de scutece pot aparea atunci cand nu te astepti, astfel ca trebuie sa fii pregatit sa protejezi pielea delicata a bebelusului tau.

Alte lucruri care sa nu lipseasca din geanta pentru scutece:

un rand de haine pentru bebelus;

pungi sau saci din plastic pentru depozitarea scutecelor murdare;

biberoane curate;

biberoane cu lapte praf gata preparat;

o sticla cu apa;

suzeta;

jucarii;

jucarii pentru calmarea durerilor de dinti si gingii;

servetele sau materiale textile speciale pentru regurgitare.


Sursa foto: peanutcouture.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului