Cresterea copilului

#traditii #obiceiuri #crestere bebelusi #obiceiuri bebelusi

Cele mai ciudate traditii legate de bebelusi din jurul lumii

Stiai ca, in unele tari, traditiile spun ca bebelusii sa fie lasati sa doarma afara, la temperaturi foarte scazute, ori sa li se faca baie in gheata? Afla care este rolul acestor obiceiuri, dar si ce alte traditii ciudate legate de bebelusi se practica in jurul lumii!

Guatemala

In Guatemala, bebelusii sunt imbaiati in apa cu bucati de gheata in ea. Traditia spune ca baile reci previn aparitia iritatiilor provocate de caldura si ca ajuta copilul sa doarma mai bine.

Finlanda

In Finlanda, bebelusii dorm in cutii de carton in loc de patuturi. Este o traditie care dateaza din vremuri stravechi, cand tara era foarte saraca si rata mortalitatii infantile foarte crescuta. De peste 75 de ani, proaspetele mamici primesc, la iesirea din spital, o cutie de carton plina cu lucruri de ingrijire a nou-nascutului, inclusiv o saltea care se potriveste perfect cu dimensiunea cutiei, in care cel mic sa doarma.

Bali

Bebelusii balinezi nu au voie sa atinga podeaua cu picioarele pana in a 210-a zi de viata, cand are loc un ritual numit "otonan", in care se alunga spiritele rele. De la nastere si pana la realizarea acestei ceremonii, bebelusul este considerat pur si divin, iar dupa acest ritual, se considera ca intra in umanitate.

Bulgaria

In cultura bulgara, se spune ca daca lingusesti sau rasfeti prea mult bebelusul, diavolul devine gelos si incearca sa il fure ori sa ii faca rau. De aceea, bulgarii se abtin de la a-i mangaia, pupa ori se juca prea mult cu un bebelus, iar cand nu se pot abtine, obiceiul este acela de a se preface ca il scuipa intre ochi, pentru a alunga spiritele rele care i-ar putea da tarcoale.

Suedia

Indiferent ca e vara ori ca temperaturile ating pragul inghetului, parintii suedezi sunt loiali unei traditii neobisnuite: lasa bebelusul sa doarma afara, la usa, in carucior, in timpul zilei. Acestia considera acest obicei un mod de a "cali" organismul copilului, pentru a-l obisnui cu temperaturile scazute din zona, dar si de a-i intari sistemul imunitar si a-l mentine sanatos.

Spania

In fiecare an, pe 25 mai, are loc un festival bizar, in care bebelusii din Spania trec printr-o ceremonie interesanta. Barbatii se costumeaza in diavoli, iar apoi sar peste bebelusii asezati la rand pe o patura, cu scopul de a alunga spiritele rele.

Sursa foto: forum.libelle.nl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare