Cresterea copilului

#relatie de cuplu #relatie reusita #partener #afectiune

Cinci sfaturi pentru o relatie reusita

Departe de povestile cu feti frumosi si printese care traiesc fericiti pana la adanci batraneti, realitatea unei relatii implica grija si intretinere, la fel ca o masina de epoca. Afla care sunt cele mai importante cinci sfaturi pentru o relatie reusita pe termen lung.

Daca depui efort in cinci directii importante pentru relatia ta, iar persoana iubita este receptiva la aceleasi idei, relatia reusita va rezista cu siguranta in timp.

Afla care sunt cele cinci sfaturi utile pentru o relatie reusita pe termen lung.
 

Renunta la invinuiri si critici gratuite


Atitudinea fata de partener este cruciala pentru succesul unei relatii. Atunci cand alegi sa taxezi greselile sau comportamentele diferite de asteptarile tale, nu contribui cu nimic pozitiv la relatie.

Cere-i ceea ce-ti doresti intr-o maniera clara, specifica si pozitiva si exprima-ti apoi aprecierea cand iti implineste dorintele.

Cei mai multi barbati isi exprima afectiunea prin actiuni. Daca il critici in mod constant si il invinuiesti pentru orice rezultat neasteptat al actiunilor lui, relatia voastra ar putea avea probleme pe termen mediu si lung.
 

Vezi partea buna a lucrurilor


In loc sa faci din tantar armasar atunci cand vine vorba de greselile partenerului, incearca sa ai un comportament potrivit legat de implinirile lui.

Invata sa observi gesturile mici de afectiune pe care le face pentru tine si exprima-ti aprecierea.

Odata ce incepeti sa schimbati reprosurile pentru greseli cu laudele pentru succese, oricat de mici ar fi, relatia voastra se va consolida prin aprecierea reciproca.
 

Cere-ti scuze cand gresesti


Atunci cand tu faci o greseala care raneste persoana iubita, cere-ti scuze. Intareste-ti vorbele cu afectiune si cu o promisiune ca vei evita situatiile care sa-l raneasca de acum inainte.

Dureaza doar doua minute sa-ti ceri scuze, sa iei in brate persoana iubita, sa dai dovada de afectiune si sa iti arati disponibilitatea de a nu-ti repeta greselile.

Aceste doua minute pot fi insa cruciale pentru viitorul unei relatii reusite pe termen lung.
 

Nu ignora viata sexuala


Viata sexuala este una dintre cele mai importante parti in cele mai multe relatii. Pentru a o ajuta sa contribuie la bunastarea relatiei tale, trebuie sa schimbi perspectiva din care faceti dragoste.

Renuntati la sexul bazat pe performanta, ca in filmele porno, in care barbatul trebuie sa-si demonstreze de fiecare data virilitatea iar femeia sa geama constant.

Transformati viata sexuala intr-un prilej de afectiune, in care orgasmul nu mai este singurul, ci devine secundar dupa confortul si implicarea emotionala a amandurora.
 

Alunga rutina


Toate relatiile trec prin perioade in care rutina preia controlul si nimic nu pare sa mai fie "ca la inceput".

Acordati-va timp pentru a fi impreuna de dragul vostru, un weekend in doi la o pensiune sau o seara romantica fara telefoane si fara televizor.

Timpul acordat relatiei voastre, in momentele in care alungati orice grija din minte si va izolati in doi, va va ajuta sa mentineti prospetimea relatiei voastre.

Tine cont de cele cinci sfaturi si nu uita ca o relatie este un mecanism complex, care trebuie uns si ingrijit pentru a functiona la fel de bine ca in prima zi pe termen lung.

 Esti singur/a, ai peste 35 de ani si iti cauti jumatatea? Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro - singurul site unde primesti ajutorul specialistilor (consilier in relatii si cuplu si consilier de imagine). Click AICI.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului