Cresterea copilului

#messenger #parinti #adolescenti #internet #facebook

Conecteaza-te online cu adolescentul

Era tehnologiei a atins cote extrem de inalte, cote la care in urma cu putin timp nici nu indrazneam sa visam, iar copiii nostri sunt din ce in ce mai conectati  la tehnologie si internet, indiferent de ora sau locatie. Pentru a tine pasul cu tehnologia, dar si cu adolescentul tau, este recomandat sa te informezi si sa incepi sa te integrezi si tu incet si sigur in retelele de socializare, sa faci cunostinta cu clientii de  chat si email.


Iata cateva recomandari pe care trebuie sa le iei in seama daca vrei sa stii ce se intampla cu adolescentul, dar si daca vrei sa creezi o conexiune mai puternica intre voi doi.


Deschide-ti un cont pe Facebook


In mod sigur copilul tau are cont pe Facebook si isi verifica pagina cel putin o data pe zi pentru a descoperi tot ce mai fac prietenii sau colegii sau de la scoala, dar si pentru a impartasi lucruri noi cu acestia. Nu este neaparat necesar sa iti fac o pagina bine pusa la punct, cu poze si informatii detaliate, ci este suficient sa iti deschizi un cont cat se poate de simplu. Cu ajutorul acestuia, nu doar ca vei stii ce face copilul tau, dar va veti apropia foarte mult, avand acest lucru in comun. In plus, ii poti trimite mesaje haioase, ii poti scrie diverse lucruri pe Wall si ii poti comenta sau da Like-uri la ce scrie sau imparte cu ceilalti.


Ai insa grija sa nu devii excesiv de interesata sau obositoare, pentru ca se va simti stingher in activitatea sa pe aceasta retea de socializare si isi va reprima anumite cuvinte sau gesturi de teama sa nu te deranjeze. In plus, exista sanse mari ca prietenii sau colegii sa il ia peste picior din cauza interventiilor tale usor incomode.


Creaza-ti o adresa de mail


Daca nu ai inca o adresa de mail, ar fi bine sa iti faci una si sa incepi sa o folosesti. Pentru a te apropia de copil, roaga-l sa iti arate cum se procedeaza, ce ai de facut, chiar daca te-ai descurca fara probleme si fara ajutorul lui. Acest lucru nu doar ca il va face sa se simta util, dar isi va da seama ca faci eforturi pentru a mentine legatura cu el si online.


Roaga-l sa iti trimita pe mail lucruri care i se par haioase (poze, bancuri etc) si nu ezita sa faci acelasi lucru atunci cand este cazul.


De asemenea, trimite-i mail atunci cand vrei sa ii reamintesti anumite lucruri sau cand vrei sa il rogi sa faca ceva (sa iti cumpere ceva de la magazin, sa hraneasca catelul sau pur si simplu sa isi faca putina ordine in camera). Aceasta metoda de comunicare va face lucrurile sa para mai indulcite si datorita emoticonurilor pe care le poti utiliza in voie. Vei vedea ca schimbul de mailuri te va ajuta sa te apropii de copil si sa fii mereu conectat cu el.


Instaleaza-ti un client de chat


Daca ti-ai facut o adresa de mail, ar trebui sa te poti bucura si de o alta facilitate: clientul de chat. Yahoo Messenger este printre cele mai utilizate programe in acest sens, asa ca il poti ruga pe copil sa ti-l instaleze, dar numai daca are si el o adresa care ii permite sa se conecteze. Dupa setarea programului, roaga-l sa iti arate in linii mari cum se utilizeaza si ce ar trebui sa stii despre acest program.


Cand stii ca este conectat, dar nu este acasa, conecteaza-te si tu si discutati lucruri simple si fara prea mare importanta, trimite-i documente sau fotografii pe care vrei sa le impartasesti cu el.


Ia-ti o optiune de internet pe telefon


Daca ai un internet care iti permite accesul la internet, de ce nu ti-ai lua si o optiune in acest sens? Daca vei avea internet pe telefon si iti vei instala si un program de instant messaging, vei reusi sa pastrezi legatura cu adolescentul in orice moment doresti, sa ii trimiti poze cu tine, cu locurile sau lucrurile interesante pe care le vezi si chiar sa il anunti diverse lucruri, fara sa mai fie nevoie sa il suni.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului