Cresterea copilului

#vacanta alaturi de copii #sfaturi #vacanta #calatoria cu copiii

Copii la bordul vacantei? Sfaturi utile pentru familiile care pleaca in vacanta

Sunt foarte multe familii care calatoresc cu gasca de copii dupa ei. Poate fi un impediment sau poate fi o placere, depinde cum este privita situatia. Oricum ar fi, mai jos sunt cateva sfaturi utile care iti vor face vacanta mai frumoasa, chiar si cu cativa copii la bord. Poate fi o experienta memorabila pentru intreaga familie.

Calatoritul cu bebelusi

Totul se schimba cu venirea unui copil pe lume si, mai ales, cand pornesti intr-o calatorie cu acesta. Spre deosebire de tururile cu un rucsac pe spate, calatoriile cu bebelusi sunt diferite: ai nevoie de o baie curata, hoteluri cu o serie de conditii high-quality, restaurante in conditii sigure si cu servicii destinate sugarilor etc. Daca planuiesti sa iti iei bebelusul cu tine, este recomandat sa nu planuiesti o excursie lunga si, preferabil, sa fie cat mai aproape de casa. Calatoritul catre locurile indepartate ar putea schimba orele de dormit, ar putea ingreuna odihna, mai ales ca in timpul somnului bebelusii cer atentie maxima. In restul timpului, poti cumpara o carte muzicala de care cei mici vor fi foarte incantati.

In plus, nu opta pentru vacante inconjurate de jungla si animale salbatice. Copilul ar putea fi expus la diferite infectii care pot fi transmise chiar in spatiile publice. De asemenea, fii sigur ca impachetezi si o trusa medicala speciala pentru bebelusi, medicamente, mancare pentru copii, haine curate si multe scutece. De asemenea, noteaza si un numar de urgenta, pe care sa il ai la indemana in caz de urgenta. Asigura-te ca bebelusul tau este imbracat adecvat vremiii de afara.

Calatoritul cu copii mici

In cazul copiilor cu varste cuprinse intre 3-6 ani, calatoriilor pot fi mult mai energice decat te astepti. Experienta calatoritului cu acestia poate fi obositoare. Asa ca, mai bine sa te incarci cu energie, inca de dinainte, si sa fii mai precaut. Copii la aceasta varsta sunt mult mai jucausi si agitati. In special, daca stii ca al tau este hiperactiv.

Asigura-te ca tii copilul interesat si fericit, pe toata durata excursiei, carandu-i cele mai interesante jucarii si de asemenea adaugand altele cateva noi, pentru a le arunca, din cand in cand, o surpriza. O idee la fel de buna este sa iei cu tine si cateva jocuri de familie care sunt foarte distractive. De asemenea, ia un kit de prim ajutor care sa contina medicina bazica, plasturi si gel antibacterian. Un alt sfat de care sa tii cont, este pui in bagaj incaltaminte si imbracaminte adecvata zonei in care veti merge.

Calatoritul cu scolari

Acesta este timpul cel mai bun sa iti iei copilul cu tine in calatoriile tale. In primul rand, este un moment cheie cand acestia invata multe lucruri despre calatoritul peste granita si ce presupune acesta. Asigura-te ca le explici clar si concis informatii cu privire la tot itinerariul, chiar inainte sa se imbarci catre noua calatorie.

De asemenea, construieste un itinerariu care sa se potriveasca si cu interesele lui. De exemplu, daca planuiesti sa mergi la cumparaturi, gaseste un muzeu sau un zoo prin apropiere care sa le ofere ocazia copiilor tai sa nu se plictiseasca cat timp te dichisesti. De asemenea, ii poti lua creioane colorate si un bloc de desen pentru a colora. Un alt lucru important, pe care este bine sa il faci, este sa vorbesti si sa interactionezi cu acestia pe toata durata excursiei.

Atata timp cat sunt in etapa de invatare, copiii vor pune foarte multe intrebari. Atunci cand vizitezi locuri noi, asigura-te ca sunt constienti de semnificatia locului, de istoria si cultura acestuia.

Daca te-ai hotarat sa calatoresti cu familia, atunci alege o oferta de la o agentie de turism care pune la dispozitie pachete de vacanta pentru familie. Vei avea ocazia sa gasesti cele mai bune conditii pentru intreaga familie.

Sursa foto: seatmaestro.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului