Cresterea copilului

#vase de sange #poluarea auto #adhd #trafic #alergii

Copiii care cresc in zone de trafic intens sunt mai predispusi la ADHD

Bebelusii aflati inca in burtica mamelor, dar si cei nou-nascuti care traiesc in zone de trafic auto intens sunt mai predispusi sa devina hiperactivi. Potrivit unui studiu, citat de "Daily Mail", poluarea excesiva si expunerea la substantele toxice ii face pe micuti sa dezvolte ADHD (Deficit de Atentie/Tulburare Hiperkinetica).

Poluarea determina ingustarea vaselor de sange

Studiul indica faptul ca micutii expusi la varste fragede substantelor toxice cauzate de poluarea auto sunt predispusi sa dezvolte Tulburarea Hiperkinetica de Deficit de Atentie (ADHD) pana la varsta de 7 ani.

Particulele de praf provocate de trafic pot determina ingustarea vaselor de sange din organism si cresterea toxicitatii in cortexul frontal al creierului.

"Exista o ingrijorare intr-o continua crestere despre potentialele efecte ale traficului in legatura cu poluarea din aer legata de dezvoltarea creierului. Acest impact nu a fost pe deplin inteles, din cauza studiilor epidemiologice limitate", a declarat dr Nicholas Newman, de la Spitalul de Copii din Cincinnati, SUA.

Poluarea determina si declansarea alergiilor

Echipa de cercetatorii americani a colectat datele unui amplu studiu facut in Cincinnati, care a examinat efectele particulelor poluante cauzate de traficul auto asupra sistemului respirator la copii, dar si cum acestea duc la dezvoltarea alergiilor.

Astfel, participanti la acel studiu au fost alesi copii nascuti in oras intre anii 2001 si 2003, care locuiau la nastere in apropierea sau departe de o autostrada majora, ori un drum intens circulat.

Micutii au fost monitorizati de la nastere si pana la varsta de 7 ani, atunci cand parintii au completat un chestionar despre comportamentul lor care presupunea intrebari despre ADHD si alte simptome in legatura cu aceasta tulburare comportamentala, cum sunt problemele legate de atentie, agresiunea si comportamentul ciudat.

Copiii cu risc crescut de ADHD trebuie monitorizati

Dintre cei 762 de copiii participanti initial la studiu, 576 au fost inclusi in analiza finala odata ce au implinit varsta de 7 ani. Rezultatele arata ca micutii expusi la cantitatea cea mai mare de poluare cauzata de trafic au prezentat riscurile cele mai mari legate de hiperactivitate.

Asta inseamna ca ei au nevoie sa fie monitorizati cu atentie, caci prezinta riscul sa dezvolte simptomele tulburarii comportamentale.


Sursa foto: sheknows.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului