Cresterea copilului

#stres #copii #joaca #program #plans #cursuri de relaxare

Copiii de 3 ani urmeaza cursuri de relaxare pentru a face fata stresului. Al tau are nevoie?

Cursurile de relaxare pentru copiii de 3 ani par a fi iesite din comun, insa nu toata lumea este de acord cu acest lucru. Viata moderna si stresul isi pun amprenta asupra celor mici, de aceea apare nevoia invatarii unor tehnici de relaxare si de combatere a energiilor negative. Cel putin aceasta este parerea a doua surori din Marea Britanie, ambele specialiste in sanatatea mintala.

Nicola Lamb si Cheryl Williams au inaugurat un curs de relaxare pentru copiii in varsta de 3 ani din Manchester, in speranta ca ii vor putea ajuta pe micuti sa se adapteze mai usor la situatii stresante specifice varstei, cum ar fi mersul la gradinita.

In cadrul sedintelor de relaxare, copiii invata tehnici inedite de pastrare a calmului in situatii-limita. Masajul si vizionarea povestilor pentru copii sunt doar doua dintre metodele inedite folosite de cele doua surori.

Este copilul stresat la varsta de 3 ani?

Ciudatul curs de relaxare pentru copiii in varsta de 3 ani a generat cateva controverse. Pe de o parte, sunt parintii care considera ca aceste cursuri sunt utile, iar pe de alta parte sunt parintii care cred ca stresul nu este atat de mare in primii ani de viata si ca juniorii nu au nevoie de aceste sesiuni de relaxare.

Intr-adevar, stresul nu reprezinta o problema majora la copiii de 3 ani, insa el exista. Iti poti da seama ca un copil este stresat in momentul in care are crize neobisnuite de plans, devine brusc mai agresiv, are crize de isterie, este agitat si nelinistit, are cosmaruri in timpul noptii si isi schimba obiceiurile alimentare.

Ce poti face pentru a diminua stresul copilului

Conform specialistilor, un anumit nivel de stres este chiar benefic pentru un copil, intrucat il ajuta sa fie motivat, sa evolueze si sa incerce sa se adapteze la noi situatii. Acest stres benefic poarta denumirea de "eustres". El devine periculos doar in momentul in care atinge un nivel alarmant, iar copilul manifesta un comportament agitat timp indelungat.

Cu gesturi mici, iti poti ajuta copilul sa faca fata stresului. Realizeaza-i un program constant de somn, masa si joaca. Chiar daca la inceput va fi reticent, cu timpul se va obisnui si se va adapta la programul zilnic.

Activitatile care implica sport si exercitii fizice sunt si ele benefice pentru diminuarea stresului, insa uneori cea mai buna metoda de relaxare a celui mic este joaca.

Sursa foto: southeastpsych.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare