Cresterea copilului

#copii #longevitate #anotimp nastere #conceptie copil

Copiii nascuti toamna sunt mai longevivi

Luna in care nasti poate decide cat de mult va trai copilul tau. Cel putin aceasta este parerea specialistilor, care au decsoperit ca din punct de vedere al longevitatii, este indicat sa nasti in septembrie, octombrie sau noiembrie. Toamna este un anotimp benefic pentru sanatatea viitoare a copiilor. Descopera care sunt explicatiile din spatele acestei descoperiri destul de bizare!


Toamna, anotimpul longevitatii


Daca pana acum iti programai sarcina in functie de zodia pe care vroiai sa o aiba copilul sau de luna in care fertilitatea este mai sporita. Specialistii sustin ca pentru sanatatea de lunga durata a copilului trebuie sa iei in calcul nu momentul conceptiei, ci al nasterii copilului.

Un studiu realizat la Universitatea din Chicago a subliniat faptul ca sezonul in care nasti ar putea influenta speranta de viata a copilului.

Studiul s-a bazat pe studierea datelor de nastere si a varstei a mai mult de 1500 de oameni , nascuti intre 1880 si 1895 si pe compararea informatiilor obtinute cu momentul nasterii, sezonul si durata de viata a peste 12.000 de centenari.

Analiza atenta a informatiilor a scos la iveala faptul ca persoanele nascute in cele trei luni de toamna au trait mai mult decat cele nascute in alte perioade ale anului, majoritatea lor atingand si chiar depasind varsta de 100 de ani. Cei mai multi centenari studiati erau nascuti fie in septembrie sau octombrie, fie in noiembrie.

Astfel, specialistii au tras concluzia ca exista o influenta intre anotimpul nasterii si speranta de viata a copiilor. Bebelusii nascuti toamna au cu 40% sanse mai mari sa traiasca mai mult, ba chiar sa aniverseze 100 de ani, decat alti copii, veniti pe lume in alte perioade ale anului.


Explicatiile din spatele descoperirii


Studiul realizat de cercetatorii din Chicago a evidentiat aceste date, dar nu a oferit si explicatiile clare cu privire la motivul pentru care nasterea in aceste luni ii face pe copii sa fie mai longevivi decat ceilalti.

Ei au lansat cateva ipoteze, insa niciuna nu a fost demonstrata stiintific. Una dintre ele se bazeaza pe faptul ca la acea vreme, in anii 1800, gravidele nu erau atat de predispuse la probleme si afectiuni in sarcina precum sunt in epoca moderna. De asemenea, si calitatea alimentatelor din dieta zilnica era mai buna.

Alte teorii iau in calcul si conditiile meteorologice existente atat la momentul conceptiei, cat si al nasterii. S-a demonstrat deja ca toamna este cel mai bun anotimp pentru conceperea unui copil. Se pare ca este si cel mai recomandat pentru a da nastere unui bebe.

Explicatia cea mai plauzibila consta in faptul ca anotimpurile calde predispun nou-nascutii la infectii sezoniere, care se pare ca le afecteaza sanatatea pe termen lung si le scurteaza astfel speranta de viata. Bebelusii nascuti in sezonul rece sunt mai protejati de astfel de infectii.

De-a lungul timpului, au fost identificate mai multe beneficii legate de nasterea copilului in sezonul de toamna. Se pare ca au tendinta de a fi mai activi din punct de vedere fizic si au oasele mai puternice.



Foto: Momsandkids.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului