Cresterea copilului

#copii #miscare copii #conditie fizica copii #exercitii fizice copii

Copilul tau face suficienta miscare? Ajuta-l sa fie mereu in forma!

Tot mai multi parinti se declara neputinciosi in fata tendintelor actuale, in care copiii isi petrec timpul liber in fata calculatorului sau a televizorului. Este foarte greu sa iti mobilizezi copilul sa faca mai multa miscare, cata vreme traieste in mediul virtual.

Totusi, respectarea principiul " minte sanatoasa in corp sanatos" este o necesitate. S-a demonstrat ca exercitiile fizice zilnice imbunatatesc functiile cognitive. Totodata, copilul va avea mai multa energie si starea sa de spirit se va schimba radical.

Iata cateva modalitati prin care il poti determina pe copilul tau sa faca mai multa miscare.

1. Renunta sa il duci la scoala cu masina personala sau cu mijloacele de transport in comun

Daca distanta pana la scoala micutului tau poate fi parcursa in mai putin de o jumatate de ora, ar fi bine sa renunti la transportul in comun sau la automobilul personal. Este cea mai ieftina si mai accesibila cale prin care il poti determina sa faca miscare. Specialistii recomanda sa apelezi la acest tip de exercitiu de la varste fragede, astfel incat copilul sa se obisnuiasca treptat cu beneficiile mersului pe jos.

2. Inscrie-ti copilul la diverse activitati sportive

Incearca sa iti dai seama daca manifesta vreun talent pentru o disciplina sportiva sau care este activitatea lui preferata. Lucrurile merg mult mai natural cand copilul face o activitate din placere. Spiritul competitional si autodisciplina sunt alte beneficii pe care le implica o asemenea masura.

"Este foarte important ca incepand cu varsta prescolara, copilul sa fie inscris la diverse activitati sportive sau sa-si petreaca cat mai mult timp in aer liber", arata specialistii.

In ultimii ani, studiile facute pe esantioanele de adolescenti au scos la iveala faptul ca acestia isi petrec circa 45 de ore in fiecare saptamana uitandu-se la televizor, lucrand sau jucandu-se pe calculator.

3. Mergeti in drumetii macar data pe luna

Mergeti alaturi de toata familia in drumetii, pe trasee accesibile. Activitatea va fi mult mai placuta daca organizati si un picnic la iarba verde sau campati la marginea padurii.

4. Stabileste-i o limita de timp pentru a se uita la televizor

Incearca sa limitezi timpul petrecut de copil in fata televizorului, Acesta este cel mai aprig concurent al sportului si sta la baza premislor pentru cateva afectiuni grave, cum ar fi: obezitatea, tulburarile de vedere sau tulburarile de comportament (copiii devin egoisti, introvertiti, individualisti).

5. Nu uita sa ii lauzi performantele sportive

Daca frecventeaza cursurile unui club sportiv, nu uita sa-i lauzi performantele sportive.

6. Asigura-te ca are o alimentatie corecta si se odihneste suficient

Micutul tau are nevoie de energie pentru a se juca, asa ca alimentatia sanatoasa, hidratarea si somnul joaca un rol esential. Pentru prescolari se recomanda 11-12 ore de somn pe zi.

In ceea ce priveste alimentatia, trebuie aplicata regula generala a celor cinci portii de legume si fructe pe zi.

Foto: primebeautyblog.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului